Puntea sau Podul Diavolului din Germania poate fi vizitat în parcul Kromlauer, profilundu-și silueta ireală peste apele lacului Rakotzsee. Ai spune că vine din timpuri mitice, când apele erau stăpânite de monștri și pe pod se înfruntau vrăjitori cu săbii de foc. Sau ar putea fi puntea către libertate a unei zâne răpite de zmeu.
Imaginea fantastică a acestui pod s-ar potrivi oricărei legende și povești. Arcul perfect a fost proiectat special să formeze un cerc plin cu reflecția lui din apă. Iar, la capete, coloanele subțiri de bazalt îți lasă impresia că ai intrat în tărâmul lui Mordoor.
Podul Diavolului din Germania, mai modern decât ai crede
În pofida alurii sale medievale, podul de pe lacul Rakotz a fost construit mult mai aproape de zilele noastre. În anul 1860, unul dintre nobilii locului a comandat construcția podului unor meșteri cât se poate de neaoși, deși lucrarea lor fantastică pare să fi fost făcută de goblini.
Oamenii locului spun că podul ar fi o punte către altă lume, iar la capătul lui se deschide un portal vrăjit în nopțile cu lună plină. O altă legendă spune că diavolul chiar a ajutat la construcția podului, fiind chemat de nobilul care dorea ca podul lui să aibă o formă perfectă. Doar că primul care a traversat podul a fost meșterul care l-a ridicat, iar diavolul i-a furat sufletul. Boierul a scăpat cu viață, deși el semnase pactul cu întunecata creatură.
Surprinzătoare este și o formațiune din coloane de bazalt care iese din apa lacului, departe de mal, ca și cum ar fi un mănunchi de țepușe destinate unor creaturi malefice.
Atracție turistică de milioane
Nu se mai știe azi care a fost scopul construcției unui pod atât de straniu, pe care cu greu s-ar putea urca cineva. Cert este că a devenit una dintre cele mai căutate atracții din Germania și aduce bani frumoși la bugetul local.
Denumirea de Podul Diavolului este mai degrabă simbolică, fără să aibă în spatele ei istorii macabre adevărate. Unii îl consideră romantic, alții se tem să se apropie. Cert este că, de câțiva ani, traversarea podului a fost interzisă pentru a fi conservat în cele mai bune condiții.
Citește și despre vechi cetăți ridicate cu ajutorul diavolului!
sursa foto: Shutterstock
Vezi şi Castelul Hohenzollern – Germania – un loc de poveste, încărcat de istorie!