La început de an, astrologii consultă deopotrivă astrograma fiecărei zodii, dar și cărțile de tarot, care arată uneori detalii semnificative ascunse la prima vedere. Pentru anul 2019, cărțile de tarot reprezentative sunt cele care poartă numerele 2, 9 și 12, deoarece acestea sunt numerele semnificative ale noului an.

Conform marilor arcane, 2019 este reprezentat de 2 – Marea preoteasă, 9 – Eremitul și de 12 – Spânzuratul. Iată ce semnifică fiecare dintre ele!

Marea preoteasă, un simbol al dezvoltării

Numerologia este inima tarotului, astfel că numerele sunt foarte importante în cărțile de tarot. Cea de a doua carte, Marea preoteasă, simbolizează știința și misterele viitorului, intuiția, dezvoltarea și descoperirile și salturile uriașe pe care le va face omenirea.

Anul 2019 va fi caracterizat printr-o dezvoltare fără precedent a tehnologiilor și a științelor exacte. Cum 2 este un număr asociat cu umanitatea și generozitatea, ne putem aștepta la descoperiri și progrese uimitoare în domeniul medicinii, ba chiar la dezvoltarea unor tratamente care pot distruge viruși și boli greu de vindecat în acest moment.

Eremitul, precauție, răbdare și cumpătare

2019 este într-adevăr anul unor oportunități pe care nu le-am mai avut niciodată, dar fiecare pas pe care îl facem dincolo de linia cunoscută trebuie totuși bine calculat. Cartea Eremitului se arată în primul rând pentru cei care vor încerca să ceară mai mult de la viață.

Nu riști, nu câștigi, spune o vorbă, dar nici nu trebuie să riscăm oricând și oricum. În primul rând nu trebuie să riscăm dragostea și încrederea persoanelor care ne iubesc. Dacă le respectăm, ele vor fi alături de noi și ne vor susține în toate încercările grele. Și datorită lor vom avea puterea de a face față provocărilor.

Spânzuratul, dificultăți, dar și câștiguri

Este o carte sumbră, cu un mesaj negativ, dar nu întotdeauna. Alături de cartea Marii preotese, Spânzuratul capătă și el o nuanță pozitivă, de avertisment și susținere, nu de distrugere. În mod normal, această carte semnifică stagnare, pierdere, distrugere sau eșec.

Dar în contextul celorlalte cărți de tarot reprezentative pentru anul 2019, Spânzuratul semnifică mici sacrificii și compromisuri pentru câștiguri mai mari. Totodată el reprezintă experiența acumulată din diverse încercări și efortul pe care îl facem pentru a ne depăși condiția. Cine face sacrificii, va fi răsplătit!

foto: 123rf.com, wikipedia.com