Obiceiul de a căuta îndrumare în scrierile sfinte este vechi de când lumea și practicat în toate religiile lumii, nu doar în creștinism. Grecii antici căutau îndrumare în povețele Oracolului din Delphi, musulmanii culegeau pasajele potrivite din Coran și încercau să găsească o interpretare, iar duhovnicii creștini deschideau Biblia, încercând să îi ofere o explicație celui care căuta un sfat. Deși practica aceasta a fost numită Bibliomanție, în Biblie nu îți poți ghici viitorul. Cu rugăciune și răbdare, în paginile Cărții Sfinte poți găsi speranța și alinarea în clipele grele și poți găsi o îndrumare, în funcție de pasajul pe care îl citești. Iată ce trebuie să faci, pentru ca povețele Bibliei să îți fie de ajutor.

Deschide Cartea să afli ce te sfătuiește

Înainte de a căuta o povață în scrierile sfinte, ia-ți un timp de răgaz, să te gândești la problemele pe care le ai și la cauza lor. Urmărește firul întâmplărilor care te-au condus într-o situație nefericită și revizuiește toate soluțiile le care te-ai gândit până acum. Ține post în ziua respectivă, să te simți mai curat, și rostește o rugăciune către Maica Domnului sau către Iisus Mântuitorul. Aprinde apoi o lumânare luată de la biserică, sființită, deoarece lumina ei te va călăuzi și te va apropia mai mult de Dumnezeu. Închide ochii și deschide Biblia fără să te uiți la pagina care s-a deschis și așază degetul undeva, la întâmplare, pe pagina din dreapta. Vei simți că cineva te ghidează din interior să alegi pasajul de care are nevoie sufletul tău. Deschide ochii și citește versetul sau paragraful pe care l-ai ales prin rugăciune.

Cum interpretezi mesajul Bibliei

Răspunsul pe care îl vei găsi în Cartea Sfântă va veni întotdeauna după un moment de profundă sinceritate cu tine însăți. Biblia nu îți va răspunde la întrebările legate de bani și măriri, la curiozitățile lumești sau dorințele egoiste. Pasajul ales cu ochii închiși îți oferă o speranță și trebuie să îl interpretezi în funcție de starea sufletească pe care ți-o dă situația în care te afli. Se spune că nu este bine să fii nervos, sceptic, plictisit sau decepționat când cauți ajutorul în Biblie. Încearcă să îți eliberezi sufletul de sentimentele negative și citește cuvintele din Carte cu speranță. Doar așa vei fi ghidată de îngerul tău păzitor să găsești mesajul cel mai potrivit pentru tine.

sursa foto: 123rf.com