Farmecele și vrăjile sunt simple superstiții, iar preoții ne sfătuiesc să nu credem în ele și să nu încurajăm astfel de practici.

Nimeni nu se îmbolnăvește și nimeni nu își pierde familia sau bunurile lui de preț doar pentru că i se fac farmece.

Cu toate acestea, multe persoane se tem de urmările acestor vrăjitorii. Din bătrâni se știe că vorbele rele, spuse cu patimă, pot avea consecințe grave, mai ales asupra persoanelor mai slabe de înger.

Farmecele și vrăjile poartă o energie malefică surprinzătoare, care ne poate afecta, chiar dacă nu suntem conștienți de acest lucru.

Energia negativă ascunsă în farmece

La prima vedere, ritualul prin care se fac farmecele și vrăjile pare caraghios și pueril.

De obicei, vrăjitoarele folosesc ace, piepteni, cenușă, zaț de cafea, cărți de joc, lumânări, orez de la cununie sau talismane care aparțin persoanei vizate. Arsenalul este foarte bogat, menit să impresioneze și să stoarcă sume mari de bani.

Cu toate acestea, nu obiectele în sine transmit puterea farmecelor, ci incantațiile verbale pe care le rostesc.

Cuvintele și formulele magice folosite de vrăjitoare pot avea influență asupra stării de spirit a unei persoane. Iar vibrațiile sentimentelor negative, precum ura sau invidia, pot fi amplificate prin cuvinte în timpul ritualului.

Dacă există o legătură telepatică între cel care face farmecele și persoana vizată, dacă sunt rude sau prieteni, există riscul ca gândurile lui rele să aibă o influență cât de mică.

De cele mai multe ori, însă, această legătură nu există, pentru că între ei nu a existat niciodată o apropiere reală, iar farmecele nu își ating scopul.

Ce semne arată farmecele și vrăjile

Senzația stranie că ți se va întâmpla ceva rău, teama inexplicabilă de ceva nedefinit, scăderea energiei sau emoțiile nejustificate ar putea fi consecințele farmecelor.

Biserica și preoții au condamnat practicile magice din cele mai vechi timpuri, îndrumând credincioșii să nu se lase păcăliți de cei care îi amenință cu magia neagră. Cei care cred în farmece și vrăji sunt slabi în fața credinței și sunt cei mai ușor de manipulat.

Autosugestia că cineva îți vrea răul îți poate face, în realitate, mai mult rău decât dușmanii tăi. Alungă teama, alungă orice gând de răzbunare și păstrează-ți echilibrul sufletesc.

Persoanele evlavioase găsesc sprijin în rugăciune și în icoane, iar restabilirea echilibrului interior  este foarte importantă, când te confrunți cu astfel de probleme.

sursa foto: 123rf.com