În lumea modernă și în spațiul urban, lumina artificială ne ține treji până târziu, iar lumina Lunii este tot mai puțin vizibilă. Cu toate acestea, există o influență stranie pe care Luna o are asupra comportamentului nostru, asupra tonusului și sănătății organismului sau asupra deciziilor pe care le luăm. Se știe doar că norocul și-l mai face omul și cu mâna lui, dar, surprinzător, și Luna are legătură cu el.

Când e Lună nouă, întunericul înseamnă griji și neliniște

Cercetătorii au observat că, în nopțile întunecoase, când este Lună nouă, multe animale sunt mai agitate și își schimbă comportamentul, căutând hrană mai departe de zonele lor obișnuite. Dar Luna nouă ne influențează și pe noi. Este o perioadă în care suntem cuprinși de o stare de neliniște și de griji, avem tendința să rezolvăm rapid diverse probleme, dar putem lua decizii pripite greșite. În general, Luna nouă înseamnă energie și căutarea unor șanse noi, dar nu aduce și rezultate bune. Este o perioadă în care nu se poate spune că avem parte de noroc.

Primul pătrar și Luna plină, cele mai prielnice faze ale Lunii

Imediat după Luna nouă, când cerul este întunecat, lumina ei se arată treptat și începe să crească până ajunge la faza deplină a Lunii pline. În tot acest timp, energia este în creștere și beneficiem de toate avantajele pe care ni le poate oferi astrul selenar. Este o perioadă prielnică pentru activitățile mai grele sau mai complexe, putem rezolva probleme de tot felul, trăim intens emoțiile, iubim mai mult și ne influențează starea celor din jurul nostru. Pe de altă parte, activitatea hormonală este accentuată și sunt mai multe șanse pentru a concepe un copil. Luna plină înseamnă și dorințe puternice, dar și împliniri așteptate de multă vreme.

Al doilea pătrar și Luna în descreștere

Când Luna începe să ia forma literei ”C”, lumina ei scade treptat până când dispare complet, în nopțile cu Lună nouă. În această etapă de descreștere, norocul este schimbător și nu mai reușim să realizăm la fel de multe lucruri ca înainte de Luna plină. Este o perioadă mai degrabă propice pentru odihnă, pentru analiză și pentru planuri, decât pentru acțiune. Dacă avem de luat decizii importante, este bine să le amânăm până în primele zile de după Luna nouă. Și în general este bine să nu ne implicăm în activități de durată, care presupun cheltuială mare și efort.

Ce noroc îți poartă Luna în funcție de ziua nașterii

Fiecare lună din calendar se împarte în trei decade, care sunt corelate cu fazele Lunii.

Dacă te-ai născut în prima decadă, adică de la 1 până pe 10 ale lunii inclusiv, ești mai norocoasă în zilele cu Lună nouă și în zilele în care Luna este la primul pătrar.

Dacă te-ai născut în a doua decadă a lunii, adică de pe data de 11 până pe data de 20 inclusiv, cea mai bună perioadă a ta este cuprinsă cu cinci zile înainte și cinci zile după Luna plină.

Dacă te-ai născut în ultima decadă, adică de la data de 21 ale lunii la data de 31, ultimul pătrar este perioada propice pentru tine.

sursa foto: 123rf.com