Foarte puțin cunoscută la noi, baia de sunete este folosită în China, în Japonia și în alte țări orientale pentru proprietățile ei miraculoase. Este o terapie originară din Tibet și are totodată capacitatea de a spori puterea de meditație și de a echilibra energiile interioare ale organismului.

Terapia cu vase cântătoare

Vasele cântătoare, folosite pentru această terapie sunt adevărate enigme și azi! Unele dintre ele sunt realizate din sticlă, altele sunt realizate dintr-o combinație tainică de metale, altele pot fi cioplite în marmură.

Cu ajutorul unei baghete speciale, instructorul care folosește aceste vase obține sunete vibrante, armonioase și liniștitoare, plimbând bagheta circular pe marginea lor. Este o tehnică simplă și totodată complicată, deoarece numai cineva cu multă experiență poate reda sunetele cu proprietăți terapeutice puternice.

Baia de sunete ajută în ședințele de meditație

Merită să încerci această terapie și să combini meditația, yoga și baia de sunete într-o ședință în care toate simțurile ascunse ale corpului și minții tale sunt redescoperite.

Când folosești această terapie, mintea ta trebuie să blocheze ceilalți factori din exterior, să se concentreze asupra sunetelor liniștitoare și asupra eului tău interior.

Vasele cântătoare ne oferă sunete care, înainte de toate, echilibrează simțurile, apoi pătrund la un nivel mai adânc, în subconștient, și echilibrează energiile organismului, care nu sunt întotdeauna pozitive. Aceste sunete te ajută să îți recapeți armonia interioară, controlează fluxul sanguin, fluxul limfatic și totodată nervozitatea.

Pitagora a scris primul despre beneficiile terapiei cu sunete

În zilele noastre, tot mai multe vedete se duc la ședințe de yoga și baie de sunete, dar aceste tehnici de relaxare și meditație sunt cunoscute din Antichitate și chiar și atunci ele au depășit granițele Tibetului.

Dintre filosofii antici care le cunoșteau și le foloseau, se pare că matematicianul și gânditorul grec Pitagora a scris mai pe larg despre vasele cântătoare și efectele benefice ale sunetelor. El a notat că pacienții lui, care asistau la astfel de ședințe se simțeau mult mai bine întru totul.

Baia de sunete nu îi ajuta doar să se relaxeze și să doarmă mai bine. Ea era folosită pentru beneficii medicale, psihice și spirituale complexe. Pentru Pitagora, vibrațiile acelor sunete intrau în armonie cu vibrațiile sufletului și lucrau ca un adevărat leac pentru întreaga ființă.

Ea se folosește și azi pentru dureri cronice de orice fel, pentru probleme de digestie, pentru bolile cardiace și mai ales pentru bolile psihice, ale unui suflet tulburat.

foto: 123rf.com