Recent, doi pescari din Australia au dat peste ceea ce credeau ei că e o bucată dintr-o ambarcațiune. Abia când s-au apropiat au văzut că era vorba despre o creatură marină de mari dimensiuni.

Au postat pe Facebook fotografia și, în scurt timp, au venit și lămuririle. E vorba despre un pește lună, o creatură rară, pe care rareori oamenii de știință au avut prilejul să o vadă.

pestele luna e o aparitie extrem de rara, despre care nu se cunosc prea multe lucruri

Aceasta a fost descoperită la gura de vărsare a râului Murray din Australia de Sud. Din păcate, peștele nu mai era în viață, dar chiar și așa, tot poate fi studiat.

În ciuda felului în care arată, pentru că o întâlnire subacvatică cu o astfel de ceratură sigur ar băga pe oricine în sperieți, peștele lună (pe numele său științific mola mola) este unul care nu prezintă niciun fel de pericol pentru om. Se hrănește în general cu meduze și plancton și trăiește în ocean. Tocmai de aceea prezența lui lângă o gură de vărsare a unui râu intrigă.

Numele peștelui vine de la obiceiul său de a urca la suprafaţa apei pentru a se încălzi, după care revine în străfunduri, la câteva sute de metri adâncime.

Despre acest pește, care ar provoca mario avarii unei ambacațiuni, în caz că s-ar ciocni cu ea, nu se cunosc prea multe lucruri.

Vezi și O creatură coborâtă parcă de pe altă planetă a eșuat pe o plajă. Zici că-i dintr-un film SF!

Citește și: