Punctul negru – vârful degetului mare

Apasă de câteva ori lung în centrul degetului mare de la mâna stângă și apoi masează zona ușor cu degetul mare de la mâna dreaptă. Acest loc este conectat cu regiunea emoțiilor negative din creier, iar masarea lui te poate ajuta să îți regăsești echilibrul emoțional după o perioadă stresantă sau după o încercare dificilă.

Punctul portocaliu – baza degetului mare

Masează ușor degetul mare la bază, în special la mâna stângă, acolo unde există o legătură invizibilă cu tiroida și nivelul de hormoni din organism. Presiunea ușoară aplicată periodic la baza degetului mare este indicată în depresie și în perioadele în care ai mai multă nevoie de liniște și de putere interioară.

Punctul roșu – punctul lui Venus

Presiunea aplicată în această zonă care corespunde, conform chiromanției, cu muntele lui Venus, este benefică inimii și circulației sanguine. În apropierea acestui punct se află și linia grijilor, iar masajul în această zonă te ajută să alungi gândurile negre și să privești cu mai mult calm problemele cu care te confrunți. El induce o stare de liniște și restabilește ritmul cardiac obișnuit.

Punctul maron – punctul Lunii

Aflat pe aceeași linie cu muntele lui Venus, muntele Lunii este situat la baza palmei, sub degetul mic și el reprezintă inconștientul, receptivitatea, visele și imaginația. Masajul sau presiunea ușoară aplicată în această zonă te poate ajuta să eliberezi dorințele refulate din subconștient, să înțelegi mai bine ceea ce ai nevoie și să îți folosești imaginația pentru a-ți atinge scopurile. Din punct de vedere medical, este o zonă în care masajul poate regla nivelul zahărului din sânge.

Punctul verde – punctul lui Marte

Situat sub degetul mic, acest punct numit după planeta Marte este legat de vitalitatea organismului, de imunitatea și capacitatea de refacere după o perioadă dificilă. Dacă este stimulat periodic prin presiune sau masaj, se crede că va stimula tonusul general și va amplifica energia întregului organism.

Punctul albastru – inima din palmă

Centrul palmei sau inima palmei corespunde cu energia pe care o acumulează organismul din mesele zilnice, din orele de odihnă, dar și din activitățile benefice pe care le derulăm în fiecare zi. Masajul periodic în această zonă, mai ales după mesele importante ale zilei, ajută la o mai bună digestie și la asimilarea elementelor esențiale pentru organism. În perioadele obositoare, masajul acestui punct central te poate ajuta să te odihnești mai bine.

Punctul mov – punctul lui Jupiter

Este o zonă conectată cu intelectul, capacitatea de a rezolva problemele și abilitatea de a te descurca în societate. Când întâlnești obstacole dificile în calea ta, este indicat să stimulezi această zonă și să petreci o scurtă perioadă de timp în meditație profundă, pentru a vizualiza mai bine soluțiile care te ajută.

sursa foto: 123rf.com