Profită de semnalele nonverbale

Toate studiile dedicate comunicării umane au subliniat că semnalele nonverbale, precum gesturile, mimica, expresiile feței, zâmbetul sau poziția corpului, au o pondere de peste 70% în relația dintre oameni, în timp ce cuvintele contează în proporție de 10%. Al șaselea simț sau intuiția feminină te ajută să le descifrezi cu mai multă acuratețe decât ar face-o bărbații. Poți depista mai ușor când o persoană se simte bine lângă tine și este prietenoasă sau când te tratează cu indiferență sau dușmănie, oricât de amabilă ar fi.

Speculează amănuntele

Femeile au o privire periferică mai largă decât bărbații, fapt care este atestat științific. Iar acest lucru, împreună cu intuiția lor proverbială, le ajută să înregistreze rapid amănunte pe care ceilalți nici nu le observă. Profită de această abilitate și concentrează-te asupra amănuntelor care fac diferența fie că este vorba de o relație profesională, de un proiect nou sau de o legătură sentimentală.

”Citește printre rânduri”

Nu de puține ori se întâmplă să îți dai seama de adevărata intenție a unei persoane, după ce sesizezi un cuvânt sau o expresie nepotrivită. Oamenii se dau de gol, iar minciuna are picioare scurte. Intuiția te poate ajuta să citești printre rânduri, să depistezi greșelile în funcție de cuvintele, gesturile sau mimica pe care o au interlocutorii tăi.

Un auz fin ajută al șaselea simț

Se știe că femeile sunt capabile să audă sunetele înalte de la distanțe mari și să perceapă tot felul de zgomote discrete, pe care bărbații nici nu le sesizează. Femeile au auzul fin, în schimb bărbații sunt mai buni la orientarea în teren. Cu toate acestea, auzul este cel care vine în completarea celui de al șaselea simț și te ajută dă descoperi indicii prețioase pentru a te orienta corect sau pentru a lua o decizie rapidă.

sursa foto: 123rf.com