Puterea jadului a fost de mii de ani prețuită și valorificată în ritualurile magice. Chinezii din Antichitate considerau jadul un pașaport către fericirea din lumea de dincolo. O legendă spunea că, la începuturi, cerul a fost condus de Împăratul Jadului, iar fiecare chinez trebuia să aibă asupra lui un obiect din jad verde la moartea lui, pentru a ajunge în lumea sufletelor fericite.
Și populațiile vechi din America latină considerau jadul o piatră prețioasă și sacră. Pentru ei, pietrele de jad, cu nuanțele lor de un verde senin, erau considerate vindecătoare și purificatoare. Orice bolnav și orice muribund trebuia să aibă un obiect din jad pentru a-și purifica sufletul la trecerea spre lumea de dincolo.
În toată lumea orientală, ofrande scumpe din jad erau puse în mormintele conducătorilor, ale împăraților și ale vracilor. Și în Egiptul antic, jadul reprezenta inima sau sufletul și nu lipsea din sarcofagele faraonilor.

Puterea jadului. Cele mai importante semnificații ale acestei pietre

Jadul este un simbol al purității și al purificării, al armoniei și al echilibrului.
El deschide calea către lumea spirituală, ajută la cunoașterea de sine și dezvoltarea personală, precum și la dezvoltarea creativității.
Puterea jadului constă și în rolul lui protector. Această piatră protejează nu doar sufletul, ci și trupul, ajutând la vindecarea suferințelor fizice în perioadele dificile.
Pe de altă parte, jadul îndepărtează influențele negative și forțele înșelătoare din jurul nostru.
El stimulează vitalitatea și tonusul organismului, grăbește vindecarea și dezvoltarea organismului, în cazul copiilor.
Jadul de un verde deschis stimulează receptarea energiilor pozitive din jurul nostru, iar jadul de un verde mai închis protejează forța interioară a organismului.

Cum să folosești jadul pentru a beneficia de proprietățile lui

Din punct de vedere anatomic, jadul protejează inima, rinichii și căile urinare. Un medalion cu jad, ținut aproape de inimă, este indicat în perioadele tensionate. Iar o brățară cu pietre de jad este benefică în perioadele în care ai probleme legate de rinichi și stomac.
În feng shui, jadul este asociat lemnului și energiilor vitale ale naturii. Obiectele decorative din jad trebuie amplasate în estul sau în sud-estul casei, în locurile luminoase, pentru a atrage energia solară, sănătatea și prosperitatea în casa ta.
Cele mai frumoase și influente obiecte din jad sunt piramidele, globurile, broasca țestoasă și fluturele, ultimele două provenind din cultura chineză și reprezentând înțelepciunea și dragostea. de asemenea, bijuteriile din jad sunt benefice, iar un vas din jad amplasat la fereastră protejează casa.

Sursa foto: 123rf.com