Yin și Yang reprezintă idealul echilibrului și armoniei către care tindem cu toții. Este totodată atracția contrariilor, binele și răul, lumina și întunericul, viața și moartea. Cuprinse într-un cerc care se rotește la infinit principiile acestui simbol reflectă viața în totalitatea ei.

Yin sau energia feminină

Principiul Yin reprezintă energia primordială feminină, cea care dă viață și care se sacrifică pentru triumful iubirii. Totodată, energia Yin este aleatorie și schimbătoare, ea mișcă lucrurile și crează. Această energie curge în spirală și devine tot mai puternică pe măsură ce se află în mișcare. Dacă este în dezechilibru, iese din matcă și provoacă haos emoțional și psihic.

44244034 - fire and water - yin yang concept - tao symbol

Yang sau energia masculină

Puterea energiei Yang constă în stabilitate și rezistență. Este o energie care declanșează acțiune și se propagă în mod liniar, fiind constantă și puternică. Este o putere analitică și practică, urmează un anumit tipar și construiește solid. Dacă este în dezechilibru, ea dă naștere la tensiuni și agresivitate.

Yin și Yang sau alb și negru

Cele două jumătăți ale simbolului, cea albă și cea neagră trebuie să fie mereu egale și să aibă forme identice pentru a funcționa împreună. Dacă una dintre ele capătă putere asupra celeilalte, eul nostru interior și tot ceea ce am creat este profund afectat.

Ce reprezintă cele două puncte de culori opuse

În fiecare dintre cele două forme ale simbolului, există câte un punct de culoare opusă. Acestea amintesc despre faptul că cele două energii nu pot exista una fără cealaltă, iar puterea lor sporește pe măsură ce se completează și se modelează reciproc. Datorită acestui lucru, talismanul este recomandat în mod special în perioadele dificile, în care avem nevoie de echilibru interior pentru a depăși problemele și obstacolele emoționale.

sursa foto: 123rf.com