Darurile pe care le pui sub brad nu trebuie să coste milioane și nici să poarte marca unor branduri de renume. Este mult mai important să le oferi cu dragoste și să le alegi în funcție de preferințele celor cărora le sunt destinate. De Crăciun, contează să dăruiești, iar noi te ajutăm cu propuneri pentru cadouri din suflet.

Bunătăți dulci făcute în casă

Este adevărat că o cutie elegantă cu bomboane fine face impresie, dar le poți cumpăra oricând, din orice magazine. În schimb, dacă pregătești prăjituri de casă delicioase și le dăruiești din inimă prietenilor, ei vor aprecia mai mult munca ta și dragostea cu care le-ai pregătit special pentru ei.

Un fular sau un pulover tricotat de tine

Dacă ești talentată la tricotat sau dacă te pricepi să croiești și să coși la mașina de cusut, încearcă să faci pentru nepoți sau pentru copii ceva special. Uită-te prin magazine să vezi ce culori și ce modele se mai poartă și tricotează un fular. Iarna aceasta sunt iar la modă fularele lungi și groase pe care le poți răsuci de mai multe ori în jurul gâtului.

Plante în ghiveci

Dacă ai prietene care iubesc mult florile sau dacă nu știi ce să alegi pentru soacra sau pentru mama ta, uită-te cu atenție prin florării. Vei găsi o mulțime de flori spectaculoase, orhidee, crini, ficuși sau citrice la ghiveci care ar putea constitui un cadou deosebit, fără să fie prea scump. Plantele la ghiveci trăiesc ani de zile, dacă sunt bine îngrijite și vor constitui o amintire frumoasă de-a lungul timpului.

Cadouri personalizate

O ramă foto cu amintiri din călătoriile voastre, o cană imprimată cu un mesaj special sau chiar cu poza celui căruia i-o dăruiești, o cutie pentru bijuterii sau un ceas de perete decorate tot cu imagini din viața voastră împreună ar putea fi un cadou deosebit pentru persoana iubită. Darurile personalizate făcute cu gust poartă cu ele amintiri deosebite și vor fi mult mai îndrăgite decât un set de bijuterii sau un set de cosmetice scumpe, dar lipsite de valoare sentimentală.

Surprize inspirate

Gândește-te la prietenii sau rudele care au anumite pasiuni și încearcă să le cumperi obiecte inspirate de hobby-urile lor. Unei mătuși care coase goblen îi poți dărui un set nou de ace sau de ațe colorate, unui prieten pasionat de timbre încearcă să îi cumperi un glosar nou, iar unei prietene pasionate de lectură, o carte care să fie pe placul ei.

Daruri nedorite

Se întâmplă uneori să primești cadouri pe care nu le folosești, care nu ți se potrivesc sau care nu te reprezintă. Le ții ambalate frumos în dulap și trec anii peste ele fără să fie purtate. Nu este o rușine să le dai mai departe, dacă știi că se vor potrivi altor persoane. Ai grijă să fie pe măsura lor, dacă este vorba de haine, sau pe gustul lor, dacă e vorba de parfumuri, bijuterii sau obiecte decorative.

credit foto: ahenobarbus via Foter.com / CC BY-SA” target=”_blank”>Foter.com