Dacă scapi oglinda și se face țăndări, este semn de mare ghinion și atrage o cumplită tragedie în viața ta. Aceasta este o superstiție veche de pe la mijlocul Evului Mediu, când oglinzile erau lucruri neprețuite. Era o adevărată dramă să spargi o oglindă care valora aproape cât greutatea ei în aur. Pe vremea aceea, cine avea ghinionul acesta era aspru pedepsit și cu greu își răscumpăra greșeala.

Pentru oamenii simpli, cioburile de oglindă aduceau ghinion pe șapte ani și se temeau să se atingă de ele. Dar mai sunt și alte semne de care lumea ține cont și azi și care ar putea anunța o tragedie în viața ta.

S-a oprit ceasul, chiar dacă l-ai întors sau are baterie nouă

Poate că mecanismul s-a defectat și un ceasornicar bun ți-l repară în câteva minute. Dar oricine știe că, dacă ceasul s-a oprit fără motiv, după ce l-ai întors sau după ce ai pus o baterie bună, e semn clar că ceva dramatic se va întâmpla. Unii se tem chiar că acest semn anunță moartea cuiva drag.

A picat fotografia de pe raft. Ea anunță o tragedie în viața ta

Poate a fost cutremur, dar e puțin probabil! Când pică o fotografie de-a ta cu fața în jos, fără să fie mișcată mobila, este un semn de rău augur. Oamenii se tem că te poți îmbolnăvi grav sau că poți muri înainte de vreme. Poate că aceste superstiții sunt exagerate, dar dacă fotografia a picat fără niciun motiv aparent, cu siguranță ceva neplăcut se va petrece în viitorul apropiat.

Un copil te întreabă dacă ești bolnavă

Copiii nu vorbesc despre boli și nu au gânduri negre. Dar, dacă, din întâmplare, un copil care nici nu te cunoaște, te întreabă din senin dacă ești bolnavă, el ar putea anunța o tragedie în viața ta. Copiii au gânduri curate și o energie pură, iar dacă ei presimt că se poate întâmpla ceva grav cu tine, este bine să fii atentă la cuvintele lor.

Te gândești fără să vrei la o persoană decedată

După foarte mulți ani, fără nicio legătură și fără nicio aluzie, te gândești dintr-o dată la o persoană cunoscută care a decedat. Poate fi vorba de o rudă îndepărtată, de un bunic sau de un fost coleg de muncă. Dacă acest gând ți-a venit din senin și te tulbură, este un semn din subconștient că poți să fii la un pas de o pierdere dureroasă sau de o boală. Fii atentă la ce se întâmplă cu sănătatea ta și încearcă să previi o tragedie.

sursa foto: 123rf.com