Profesorul Paul J. Zak, de la Universitatea Claremont, a realizat un studiu la care a încercat să afle dacă persoanele mai ușor de impresionat, precum oamenii care plâng la filme, sunt firi slabe sau puternice. Este impresionant ce a descoperit despre puterea de empatie a acestor persoane.

Oamenii care plâng la filme nu reușesc să își ascundă sentimentele

Ei știu bine că drama pe care o urmăresc pe ecran este doar o ficțiune, dar mai știu că ea este posibilă și în realitate și nu își pot masca sentimentele.

Este inevitabil să nu plângă când văd o scenă mai sensibilă. Ceea ce demonstrează că ei sunt mult mai empatici și mai sinceri cu emoțiile lor.

Oxitocina este de vină!

Acest hormon acționează ca un neurotransmițător și este responsabil de ceea ce simțim când observăm o scenă emoțională, tristă, melancolică sau violentă. Cine reacționează mai puternic la acest hormon, este evident că este capabil de sentimente mai intense. Iar acest lucru demonstrează că suntem mai receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și mai atenți la reacțiile celorlalți.

Oamenii care plâng ușor nu se tem să își dezvăluie inima

Cei cărora nu le este rușine să plângă la filme, nici măcar la cinema, printre străini, sunt de fapt mai puternici emoțional și psihic decât cei care se străduiesc tot timpul să își țină sentimentele ascunse, susține prof. Zak. Aceste persoane sunt considerate mai curajoase, pentru că nu țin cont de ce crede lumea și nu prea le pasă dacă sunt criticate sau dacă sunt luate în derâdere. Acești oameni nu se tem să își susțină principiile, când știu că sunt corecte.

Persoanele impresionabile nu fug de propriile sentimente

Oricât de educate, stilate sau inteligente ar fi, aceste persoane mai ușor de impresionat ne arată că nu se tem niciodată de sentimente și nu fug de ceea ce simt.

Ei știu că, uneori, este bine să te descarci de frustrările și energiile negative pe care le-ai adunat și să plângi, iar subiectele lacrimogene sunt un bun pretext să se echilibreze emoțional.

Adevărata putere a lacrimilor

Mulți oameni cunosc sau intuiesc ce înseamnă puterea vindecătoare a lacrimilor. De multe ori, plângând te eliberezi și te simți mai bine, chiar dacă suferi pe moment. Dar lacrimile pot fi și fericite. Iar cine plânge de fericire este cu atât mai puternic, pentru că știe să se bucure din tot sufletul de tot ceea ce simte mai frumos!

Care sunt cele mai bune comedii romantice?