Florile, simboluri ale frumuseții și iubirii

Bucură-te de ziua de Dragoste, pe 24 februarie, și adu în casă sau la birou flori proaspete de primăvară. Pe vremuri, fetele culegeau un buchețel de toporași pe care îl puneau la icoane să le aducă iubire și să le ocrotească frumusețea și sănătatea.

Declarații de dragoste și afecțiune

Nu lăsa Dragobetele să treacă fără să îi spui partenerului sau partenerei tale că o iubești. Ziua aceasta trebuie să fie cât mai fericită și senină, iar cei care își declară dragostea sinceră vor primi dragoste tot anul, după cum spune tradiția.

Un sărut, cel mai frumos dar în ziua de Dragobete

Obiceiurile vechi spun că nimeni nu trebuie necăjit sau certat de Dragobete. Cine se ceartă, are parte de ghinion în dragoste tot anul. Cei care se iubesc, trebuie să se împace, să își declare iubirea și să o pecetluiască printr-un sărut, pentru a rămâne împreună toată viața.

Logodna de Dragobete este binecuvântată

În vechime, mulți tineri căutau să se logodească în ziua de Dragobete. Cei care aveau o iubită, arătau tuturor cine este aleasa lor cu un sărut la hora din sat și apoi cu o logodnă la biserică, după rânduială. Și azi, se crede că cine se logodește de Dragobete va fi binecuvântat cu dragoste și cu o familie fericită toată viața.

Curățenia este aducătoare de noroc

Dragobetele nu este o sărbătoare religioasă, cu toate acestea nu sunt permise muncile grele. Oamenii trebuie să petreacă în această zi, să fie veseli, să iubească și să se întâlnească cu cei dragi. Nu se fac alte munci, dar curățenia este obligatorie!

Casa curată și împrospătată cu flori aduce noroc femeii, o menține tânără și sănătoasă și îi aduce belșug în viață. Nu uita ca în dimineața zilei de 24 februarie să faci curat în toată casa!

Citește și despre alte tradiții vechi de Dragobete!

foto: 123rf.com