Folosește elemente feng shui în casă și la birou, nu doar pentru a-ți decora casa, ci pentru a atrage energiile armonioase ale universului. Este o filosofie și o tehnică veche de peste 2.000 de ani, pe care chinezii o folosesc pentru a-și îmbunătăți viața.

Cele mai puternice elemente feng shui sunt legate de elementele primordiale precum apa, pământul, focul sau aerul. De aceea, toate obiectele naturale cu valoare de simbol precum apa, nisipul, sarea sau lemnul au rolul lor în amenajarea unui spațiu feng shui.

Dar simbolurile acestea pot fi folosite și pentru carieră, pentru a menține armonia la serviciu, pentru a beneficia de anumite avantaje sau pentru a urca în ierarhie. Iată care sunt cele mai importante elemente feng shui pentru carieră.

Peretele de nord este destinat profesiei și carierei

Și acasă, și la birou, cele mai puternice elemente feng shui pentru carieră trebuie puse pe peretele de nord. Iar elementul cel mai important asociat cu nordul este apa. Astfel că, spre nord, poți ține întotdeauna o vază de sticlă plină cu apă și flori proaspete. Poți pune o mică fântână de birou cu apă sau postere în care să se vadă marea și cascade spectaculoase.

Dar ai grijă să nu ții la nord elemente asociate cu pământul, precum ceramica sau nisipul, pentru că pământul risipește sau îneacă energia apei.

Broasca țestoasă asociată cu succesul în afaceri și în carieră

broasca aduce noroc în carieră

broasca aduce noroc în carieră

Broasca țestoasă, de obicei din metal, poate fi ținută în partea de nord a biroului și se spune că aduce beneficii mai ales celor care conduc o afacere sau care își suplimentează veniturile din comisioane și prime.

Copacul din ametist, benefic pentru o avansare

copacul din cristale de ametist

Din vremuri vechi, înțelepții chinezi credeau că ametistul, un cristal de culoare mov, facilitează relațiile profesionale, cu superiorii, dar și cu profesioniștii din domeniu. Un copăcel realizat din pietre de ametist este indicat la birou unde va echilibra energiile dintre colegi și șefi, favorizând la timpul potrivit o avansare.

Monedele I-Ching se poartă în portofel

monedele I Ching pentru carieră și bani

Chinezii consideră că norocul în carieră și prosperitatea se atrage cu bani, dar nu cu orice fel de bani, ci cu monede I-Ching. Sunt acele monede rotunde, decupate la mijloc în formă de pătrat și legate între ele cu un șnur de mătase roșie. Aceste monede micuțe se poartă în portofel sau legate de telefon, după noua modă. Important este să le ai cu tine, mai ales dacă lucrezi în comerț și în vânzări, ca să îți aducă noroc.

Elemente feng shui pentru carieră

Calul dragon, o creatură pentru cei ambițioși

calul dragon chinezesc

Această statuetă, de obicei realizată în bronz, care reprezintă o creatură mitică, o combinație între cal și dragon, le poartă noroc ambițioșilor. Cine trece printr-o perioadă tensionată în carieră și vrea să ajungă pe un post mai bun, este bine să aibă la birou această statuetă.

Cocoșul chinezesc roșu, un alt element al carierei

cocoșul, un simbol al norocului

Cocoșul de aur sau cocoșul roșu le poartă noroc celor care urmăresc o promovare. Pe de altă parte, este benefic la birou unde echilibrează energiile, sporește comunicarea și ajută la stabilirea de noi contacte și relații. Chinezilor le place să îl decoreze cu bănuți norocoși și să îl țină în partea de nord sau de sud a biroului.

sursa foto: Shutterstock