Printre ritualurile și credințele populare vechi, cele mai frumoase vor rămâne întotdeauna acele superstiții de dragoste care ne ajută să găsim iubirea pierdută sau să aducem în viața noastră magia unei iubiri noi. Iată 3 dintre cele mai frumoase superstiții pentru cei care caută dragostea.

Multe superstiții au fost puse la încercare de-a lungul timpului și unele dintre ele chiar funcționează. Trebuie doar să încerci și tu!

De ce credeau femeile din popor că oglinda îți arată sortitul

Pe la început de secol XIX, când oglinzile devin mai accesibile și ajung și prin casele românilor cu stare, se răspândesc tot mai multe credințe și superstiții legate de aceste obiecte la fel de frumoase și fermecătoare. Erau cunoscute de câteva secole, dar erau foarte scumpe și cine avea o oglindă de Murano, avea în casă o mică avere.

Se credea că oglinda cu luciul ei straniu poate reflecta nu doar lumina, ci și adevărul ascuns, frumusețea interioară, visele și chiar gândurile unui om. De aceea, femeile foloseau foarte des oglinda în ritualurile care chemau dragostea.

Una dintre cele mai puternice și simple superstiții de dragoste se face în seara de Sânziene, pe 24 iunie, dar se mai poate face și de Bobotează. Tradiția spune că trebuie să te piepțeni de trei ori în fața oglinzii seara, la lumina lumânării. Să fie liniște în casă și o atmosferă cât mai difuză. Să te gândești profund la ce îți dorești tu de la un partener, iar noaptea este posibil să îți apară în vise.

Dacă ești în căutarea iubirii, poate că merită să încerci și acest ritual și să vezi ce surprize îți rezervă viitorul.

Apa cu busuioc pentru sănătate și dragoste

O altă vorbă veche și una dintre cele mai frumoase superstiții de dragoste, ne învață să bem apă curată, proaspătă, în care am ținut o crenguță mică de busuioc sfințit la biserică.

Se spune că trebuie să repeți acest lucru dimineața devreme, timp de 3 zile în fiecare lună. Ritualul este cu atât mai puternic dacă îl practici în zilele în care este Lună plină, pentru că lumina ei a fost dintotdeauna asociată cu dragostea.

Apa cu busuioc este considerată în popor un adevărat elixir de frumusețe, sănătate și dragoste. Sigur că busuiocul are proprietățile lui medicinale și curative, iar dacă este sfințit, este cu atât mai puternic spun superstițiile. Vorbele vechi din popor spun că femeia care bea apă cu busuioc va rămâne frumoasă și drăgăstoasă și va fi iubită mereu ca la început.

Superstiții de dragoste cu mere

Fructele rotunde și roșii au fost din vremea grecilor antici asociate cu dragostea, cu pasiunea și fertilitatea. Femeile erau sfătuite să mănânce multe mere, mai ales după ce se căsătoreau și rămâneau gravide. Sigur că merele au numeroase beneficii pentru sănătate, dar se spunea că protejează dragostea și familia, iar femeia rămâne tânără și fertilă mulți ani la rând.

S-au păstrat de-a lungul timpului câteva superstiții frumoase de dragoste în care mărul joacă un rol important. Cine nu știe că poți afla inițiala viitorului tău sortit dacă rotești codița unui măr și la fiecare rotire rostești în ordine literele din alfabet.

Tradiția este veche și, dacă vrem să o respectăm întocmai, ar trebui să rostim alfabetul grecesc și anume: alfa, beta, gama, delta, epsilon, zita, ita, thita, giota, kapa, lamda, mi, ni, ksi, omicron, pi, ro, sigma, tau, ipsilon, fi, xi, psi, omega. Litera la care se rupe codița mărului poate fi prima literă din numele bărbatului care îți este sortit.

foto: 123rf.com