Karl Jung spunea că ceea ce se întâmplă în interiorul tău se reflectă în visele în care apare casa ta. Sigmund Freud susținea și el că locuința, adăpostul în care ne refugiem zi de zi, poate fi asociată cu mama și dragostea maternă, copilăria, liniștea, bucuria, securitatea și familia.

Casa ta va fi întotdeauna o reflecție a ta. Iată ce semnificații poate avea, dacă se întâmplă să apară mai des în visele tulburătoare.

Casa ta reprezintă nevoia de siguranță

Înainte de toate, casa este simbolul protecției. Acasă ești ocrotit. Acasă închizi ușa și ferestrele și te poți apăra. Dacă îți apare casa în vis, iar visul este unul tulburător, cu o atmosferă închisă și îți dă sentimentul că ești în pericol sau că vei pierde ceva, atunci locuința ta este limanul la care te poți refugia.

În realitate, treci poate printr-o situație dificilă, în urma căreia știi că vei pierde niște lucruri sau că vei fi pusă să alegi între două rele, iar casa ta este protecția de care ai nevoie în aceste zile. Ea îți aduce aminte să cauți sprijin în familie, să vorbești cu părinții sau cu alte rude care te pot ajuta.

Nevoia de comunicare și unitate

În alte situații, dacă îți apare casa ta în vise poate fi vorba de nevoia ta de a comunica mai bine cu unii oameni apropiați cu care ai pierdut legătura. Poate fi vorba în special de membrii ai familiei care s-au înstrăinat, iar tu ți-ai dori să îi aduci acasă.

Poate fi vorba despre copiii plecați să își înceapă propria viață, dar care trebuie să țină legătura cu familia lor. Sau poate fi vorba despre partenerul tău de viață care, poate, nu mai are aceeași legătură cu tine, la fel de puternică precum la început.

Casa ta, imaginea ta în lume

Modul în care îți amenajezi locuința, și la interior, și la exterior, reflectă personalitatea ta, chiar dacă ai sau nu mulți bani să o faci așa cum vrei. Ca atare, locuința este o imagine a ta în spațiul public. Când îți apare în vis într-un context favorabil, înseamnă că ești destul de mulțumită de imaginea ta, de ceea ce ai realizat, de modul în care ești văzută.

Dacă visele în care apare casa ta sunt întunecate și ai sentimentul că ești urmărită în casă, că ești criticată sau că ai pierdut ceva din casă, acest lucru înseamnă că nu ești deloc mulțumită de situația în care te afli și că este nevoie de o schimbare.

foto: 123rf.com