Podurile leagă oameni, leagă lumi, leagă răul de bine, leagă etape din viață pe care nici nu știm când le-am trecut. Dacă apar podurile în visele noastre, fie ele moderne, din grinzi de fier, fie ele de piatră sau din lemn, cu aer învechit, trebuie să le analizăm semnificațiile în contextul lor, pentru a descifra ce mesaje vor să ne transmită.

Tranziția spre o altă etapă a vieții

Dacă visezi un pod greu de trecut, dacă ai senzația că trebuie să lași în urmă o lume cunoscută și să treci podul către o altă lume pe care abia o zărești, acest vis poate să apară într-o etapă de tranziție a vieții tale. Poate că este timpul să lași în urmă ceea ce nu ți se mai potrivește și să cauți altceva, mai bun, mai potrivit, mai aproape de visurile și planurile tale.

Dacă podul din vis nu este ușor de trecut, înseamnă că în realitate te temi de tranziția pe care trebuie să o faci sau de decizia pe care trebuie să o iei.

Dacă podul se deschide larg în fața ta și ești atrasă de el, atunci este timpul să pășești cu încredere într-o altă etapă a vieții.

Uneori, podul care leagă două lumi sau două etape din viața ta poate simboliza o relație nouă de dragoste sau o carieră nouă. Analizează cu grijă contextul în care apare în vis și vei descoperi mesajul lui ascuns.

Conexiunea dintre aspectele diferite ale personalității tale

În mod straniu, uneori podurile în visele noastre pot simboliza legăturile interioare care ne lipsesc, acele conexiuni dintre noi cu noi înșine, pe care le-am pierdut.

Poate fi vorba de aspecte ale personalității noastre care s-au separat, pentru că le-am neglijat sau le-am înăbușit intenționat. Poate că ne-am schimbat după cum au vrut alții și am uitat să fim noi înșine.

Imaginea unui pod în vis poate să ne aducă aminte să refacem legătura cu noi înșine și să ne întregim, să fim noi și să acționăm în interesul nostru și mai puțin în interesul altora.

Podurile în visele noastre pot fi un sprijin emoțional

În mod suprinzător, podul poate fi simbolul unui sprijin emoțional de care ai nevoie când traversezi o perioadă dificilă și stresantă.

Poate că te simți neglijată, uitată, mai puțin iubită și ajutată de cei din jur, iar podul care îți apare în vis dezvăluie nevoia ta de a primi sprijin și mai ales afecțiune.

De asemenea, podul poate fi o trecere de la o perioadă mai grea spre o perioadă mai bună a vieții tale. Podurile în visele noastre sunt de cele mai multe ori încărcate cu simboluri pozitive, cu emoții și speranțe că lucrurile se vor schimba spre bine.

foto: 123rf.com

Vezi şi poduri celebre din lume pe care să le vizitezi, adevărate opere arhitecturale!

Vezi şi râuri din România – care sunt râurile din țara noastră și ce lungime au!