De ce ți se zbate ochiul stâng?

Se spune că ochii ascund multe secrete și că dezvăluie o parte din sufletul tău pe care nu ai vrea să o cunoască nimeni. Doar ei te pot trăda în cele mai intime momente și tocmai de aceea orice semn legat de ochi este văzut ca o prevestire din viitor, ca un fapt care era deja înscris în destinul tău, strâns legat de suflet. În credințele populare românești, dacă ți se zbate ochiul stâng vei întâlni un dușman sau un om care îți aduce o veste proastă. Și în China, dacă ți se zbate ochiul stâng după amiaza, înseamnă că vei pierde bani, iar, în India, se crede că vei auzi sau vei trăi o nenorocire.

Palma stângă legată de ghinion

Încă din Evul Mediu, orice durere sau mâncărime apărută din senin în palma stângă a fost asociată de ghinionul și nenorocirea. Ba chiar se credea că Diavolul stăpânește partea stângă a corpului uman, iar Dumnezeu pe cea dreaptă, și că ținea numai de voința noastră de a ține în frâu pornirile greșite. De aceea, se spune că, dacă te mănâncă palma stângă, trebuie să te scarpini imediat ca să nu pierzi bani și să nu ai ghinion la muncă sau în afaceri. În chiromanție, mâncărimea din palma stângă înseamnă că este străbătută de energii negative și că vei avea nevoie de sprijinul cuiva pentru a rezolva o problemă sau pentru a trece peste un obstacol.

Te mănâncă talpa stângă?

Superstiții vechi de când lumea spun că, dacă te mănâncă palma, nara sau urechea stângă vei avea parte de ghinion, vei primi vești proaste sau te vei confrunta cu vreun dușman. Dar lucrurile se înrăutățesc de-a dreptul dacă ai mâncărimi în talpa stângă din senin, fără să ai probleme cu încălțămintea. Se crede că mâncărimile din talpa stângă prevestesc o călătorie nefericită, pierderi mari de bani, un drum dificil, cu multe obstacole și chiar accidente. Se mai crede că, la destinație, călătorul nu va găsi ceea ce se așteaptă și va fi întâmpinat cu ostilitate. Dacă te mănâncă talpa stângă și te pregătești să pleci într-o călătorie, verifică foarte bine toate detaliile legate de drumul tău. Pe de altă parte, această superstiție poate avea și o semnificație mai largă. Poate fi vorba de un nou drum în viață și de o decizie care te obligă să faci un compromis dureros.

sursa foto: 123rf.com