Vechii greci credeau că ametistul mov te scapă de durerile de cap, iar chinezii foloseau jadul verde pentru bolile stomacului. Cristalele prețioase, găsite cu mult efort și trudă în adâncurile minelor, erau apreciate nu atât pentru valoarea lor în aur, cât pentru proprietățile curative, mistice și spirituale cu care erau înzestrate.

De-a lungul Renașterii, cristalele vindecătoare erau folosite intens în Europa, iar regii și nobilii le purtau încrustate în bijuterii și haine pentru rolul lor protector. În zilele noastre, există câțiva cercetători, poate mai excentrici, care consideră că superstițiile legate de cristale ar putea ascunde și un sâmbure de adevăr. Printre ei se numără dr. Richard Gerber care susține medicina vibrațională și acordă o importanță deosebită florilor de mină. Iată 3 modalități pe care el le recomandă pentru a beneficia în întregime de proprietățile cristalelor.

Folosește cristalele pentru meditație

Dacă practici meditația, este bine să folosești și puterea florilor de mină care amplifică liniștea și armonia din interiorul tău. Pentru aceasta, se recomandă ametistul și cuarțul de stâncă. Prin strălucirea lor elegantă și lumina pe care o degajă, aceste cristale te ajută să te conectezi mai ușor cu eul tău interior și cu pacea pe care nu o poți găsi decât în tine însăți.

Selenitul este și el un cristal excelent pentru ședințele de meditație, ajutând la echilibrarea fluxului de energie interior. De asemenea, lapis lazuli este apreciat pentru puterea lui de a amplifica vederea interioară și puterea subconștientului.

Cristalele vindecătoare și apa

Obiceiul de a bea apa în care ai scufundat un anumit cristal, în funcție de boala de care suferi, este foarte vechi, poate chiar moștenit de la popoarele antice. Dar nu s-a pierdut, iar semnificațiile lui s-au amplificat.

Iubitorii acestor practici consideră că unele cristale își sporesc puterile dacă sunt ținute în apă, într-un recipient din sticlă transparentă și curată, pentru a primi cât mai multă lumină. Dintre acestea se numără cuarțul, opalul, citrinul, diamantul și toate pietrele verzi sau albastre precum turmalinele și jadul.

Un puzzle mistic din cristale

Dacă îți place să colecționezi cristalele vindecătoare, alege piesele de mici dimensiuni pentru a construi cu ele structuri armonioase. O spirală, un pătrat traversat de linii orizontale, un cerc perfect sau o stea în cinci colțuri sunt figuri geometrice pe care le poți crea în momentele în care ai nevoie de liniște și de echilibru interior.

sursa foto: 123rf.com