Apa de izvor și apa neîncepută are putere de leac și este de multă vreme folosită în câteva ritualuri puternice, fie pentru vindecarea trupului, fie a sufletului. Ritualurile străvechi spuneau că apa de izvor trebuie adunată în vase de lut la miezul nopții, mai ales în nopțile cu lună plină, pentru a fi cu adevărat puternică.

Și iată 3 vrăji sau descântece în care această apă s-a folosit secole de-a rândul și pe care unele femei de la sate o mai folosesc și azi.

Apa de izvor și magia ei ascunsă

Se spune că la începutul unei noi zile, la câteva clipe de la miezul nopții, când luna plină este în toată puterea ei pe bolta cerească, apa de izvor este cea mai pură și are proprietăți magice. Ea captează lumina lunii, adună puterea pietrelor și aduce din adâncuri forța unor minerale vindecătoare.

Această apă este cea mai indicată pentru leacuri și pentru loțiunile tonice pe care unele femei mai știu să le pregătească în ritualurile lor de dragoste. Iată cum se folosea pe vremuri.

Descântece de deochi cu apa neîncepută de izvor

Tămăduitoarele de la sate știau cât de mult rău poate face deochiul și pregăteau din apa de izvor un leac împotriva ochiului rău, geloziei și invidiei. În special pentru copiii deochiați veneau mamele să primească aceste leacuri.

Apa de izvor proaspătă se păstra într-un vas smălțuit cu o linguriță de argint și câteva fire de busuioc. Cine nu avea agheasmă de la biserică, folosea această apă de izvor descântată să răcorească fruntea copiilor bolnavi și să le spună de deochi.

Descântece vechi cu apă pură pentru vindecare

Pentru multe fierturi și leacuri pe bază de plante medicinale se folosea pe vremuri apa de izvor pură. Aceasta avea puterea cea mai mare de a extrage substanțele benefice din plante.

Decocturile sau ceaiurile pregătite de vraci, erau descântate și se înghițeau pe stomacul gol sau în anumite momente magice ale zilei, spre exemplu la răsăritul și la apusul soarelui, pentru a avea o forță vindecătoare mai mare.

Apa de izvor pentru leacurile de inimă și dragoste

Printre cele mai cerute descâtece și leacuri se numărau cele de dragoste. Magia și vrăjile care aduceu iubirea pierdută, care aratău chipul viitorului ursit, care țineau un soț acasă lângă soție se foloseau sub tot felul de forme.

Dar pentru tinerele care căutau dragostea, descântecele cu apa de izvor pură erau cele mai indicate. În această apă, ținută în ulcioare de lut, se puneau bănuți de argint, busuioc, petale de trandafir, ulei de mir și câteva bucățele de tămâie să atragă prin aroma lor deosebită iubirea.

Apa de izvor aducătoare de dragoste se păstra acoperită cu un voal, poate chiar căpătat de la o mireasă, iar ulcica se împodobea cu flori.

Pe luciul apei, fetele tinere puteau vedea când era lună plină și întuneric deplin în cameră tot felul de năluciri și fantasme despre bărbatul care le va cuceri inima.

sursa foto: 123rf.com