Dacă am putea elimina toate spațiile libere dintre atomi, întreaga omenire ar încăpea într-un măr.
Cea mai alunecoasă substanță din lume nu este deloc uleiul, gheața sau vaselina, ci lichidul sinovial care se găsește în articulația genunchilor și fără de care ne-ar fi imposibil să mergem sau să facem orice mișcare.
Cel mai mare organism viu din lume nu este în niciun caz o balenă, ci o ciupercă uriașă care trăiește în pădurile din Oregon. Are o vârstă de aproape 2.400 de ani și se întinde pe o suprafață de 2.174 de acri.
Puricii sunt mai rapizi decât rachetele. Un purice sare cu o viteză de aproape 9 cm într-o milisecundă, ca atare poate accelera de 50 de ori mai mult decât o rachetă la lansare.
Adevăruri științifice ieșite din comun!
Suprafața interioară a plămânilor, dacă ar fi întinși la maximum, ar acoperi o arie între 75 și 100 de metri pătrați, cam cât un apartament de trei camere.
Lungimea totală a capilarelor din organismul uman este de 96.000 de kilometri.
Bărbații care au două sau trei surori au o predispoziție genetică să aibă fete.
Specialistul Pascal Cotte, cel care a examinat cu mai multe metode științifice portretul Monei Lisa, susține că inițial ea avea sprâncene, dar cu timpul vopseaua s-a decolorat și nu mai sunt azi vizibile. De asemenea, cerul din tablou era albastru și nu gălbui, așa cum îl vedem azi.
Creierul consumă aproximativ un sfert din energia pe care o produce organismul, chiar dacă ești treaz sau dormi. Din contră, în timpul somnului, creierul consumă chiar puțin mai multă energie declanșând procesele de refacere celulară.
Consumul ridicat de cafea afectează mărimea bustului la femei. Este vorba de femeile care beau în medie trei sau patru cafele pe zi. Se pare că această băutură, consumată fără zahăr și lapte, are capacitatea de a arde grăsimile și poate afecta mărimea sânilor lipsindu-i de fermitate.
foto: 123rf.com