Iată câteva dintre cele mai notabile momente care au generat reacții puternice:

Nu știe ce sunt soroșiștii, dar folosește termenul

Pare de necrezut dar este adevărat. Anamaria Gavrilă, confruntată cu o întrebare directă despre definiția unui „soroșist”, după ce afirmase pe Facebook că „România e în ghearele soroșiștilor”, a răspuns fără ezitare: „Nu știu”. Lidera Partidului Oamenilor Tineri (POT) și aspirantă la funcția supremă în stat, Anamaria Gavrilă, a acordat un interviu celor de la Hotnews, la începutul lunii martie.

Întrebată ce este acela un „soroșist”, răspunsul șefei POT a fost cel puțin surprinzător: „Nu știu, e un termen pe care nu cred că l-am folosit. Nu sunt de acord să împărțim societatea. Nu ne ajută la nimic„. Cu toate acestea, pe 27 februarie, Anamaria Gavrilă scria pe Facebook: „România în ghearele Soroșiștilor„. „Trebuie să fim mai pragmatici. Acești termeni nu aduc valoare nimănui, nici nouă ca politicieni. Cetățenilor nu le place să vadă că politicienii se ceartă între ei.

În Parlament sunt mai multe partide, aceste partide au fost votate de cetățeni români, trebuie să respectăm asta. Noi am primit un mandat să conlucrăm între noi, nu să ne facem în toate felurile. Din păcate, sunt partide care se pretind anti-sistem și sunt la al treilea mandat și te întrebi: Ok, ce ai făcut până acum? Când vom fi noi la al treilea mandat trebuie să spunem că am conlucrat ca să ajungem la niște decizii: digitalizare, o deblocare a ANAF, lucruri esențiale. Hai să începem să facem asta”, a mai spus Anamaria Gavrilă încercând să schimbe subiectul pentru a nu mai răspunde acelei întrebări atât de simple și, cu toate acestea, atât de incomode pentru ea.

Deși inițial a negat că ar fi utilizat vreodată acest termen, jurnalistul Laurenţiu Ungureanu i-a reamintit de postarea explicită de pe pagina sa de Facebook intitulată: „România în ghearele soroșiștilor”. Confruntată cu această dovadă, Gavrilă a dat un răspuns ambiguu și contradictoriu, pasând responsabilitatea pe alți umeri și lăsând publicul într-o stare de nedumerire totală: „De acord. Comunicarea nu este perfectă. Cred că postarea este de la echipa noastră care a mers la alinierea cu administrația Trump, pentru că POT vrea să se alinieze cu administrația Trump. NATO nu poate fi replicată de Europa, nu are experiență, deci noi trebuie să fim aliniați cu noua administrație din SUA. Trebuie să avem un contact permanent, să înțelegem ce viziune are SUA cu privire la țări precum România, Polonia. Nu putem să fim ghidați, cu toată dragostea și aprecierea, dar nu poate Franța care este la mii de km de graniță, sau Marea Britanie, să dicteze ce face România.”

O viziune eronată asupra păcii și apărării naționale

Declarația de mai jos a fost făcută de Anamaria Gavrilă în cadrul podcastului politic HotSpot realizat de jurnalistul Laurenţiu Ungureanu, unde a dezvoltat o serie de argumente împotriva creșterii cheltuielilor de apărare ale României. Viziunea sa despre pace a devenit virală, fiind intens discutată și criticată în mediul online și în rândul analiștilor politici.

De unde trebuie? Cine a zis că trebuie? Bolojan nu poate spune ce trebuie. Ce mandat are Ilie Bolojan? Dacă românii decid că România trebuie să crească cheltuielile cu apărarea e o altă chestie. Ilie Bolojan este un senator ales pe listele unui partid, care este un președinte interimar. El nu are o viziune, nu a fost ales. Ilie Bolojan trebuia să vină cu cel mult o viziune de mentenanță a României. Deci Bolojan trebuia doar să ia notițe, fără să spună că România se aliniază, fără să angajeze România, să spună că România va fi aliniată în efortul cu cheltuielile pentru apărare. Care efort? Care capăt până la urma urmei? Se discută despre un acord de pace. De ce vorbim despre cheltuielile de înarmare? De ce vorbim despre pace?

„Păi da. De ce nu vorbim despre pace? Nu poți să vii cu o putere militară, dacă nu ești una economică, deci hai să facem pace. Discuția este despre pacea în Ucraina, nu? În contextul acesta, vorbim despre cum UE și România ar trebui să-și privească viitorul din punct de vedere militar pentru pace. Pacea e pace. Trebuie să treci la următorul nivel, trebuie să vorbim despre reconstrucția Ucrainei. De ce să ne înarmăm? Să ne înarmăm de dragul înarmării? Sora mea a lucrat în Spania, știe oameni, competitivitatea Europei este la cele mai joase niveluri. Nu poți să vii cu o putere militară, dacă nu ești una economică, deci hai să facem pace. Să facem pace și să o menținem. Pacea e pace, nu trebuie să o menții. Înarmarea pe timp de pace nu o înțeleg. Ce să înarmezi? Ce să cheltuiești, să ne înarmăm pentru ce? Ca să ne îndatorăm.
În România e pace. În logica dvs. de ce mai avem nevoie de armată? Că e pace?

Această serie de afirmații a fost criticată dur de analiști politici, care au subliniat că ignorarea nevoilor de apărare într-un context geopolitic tensionat poate fi periculoasă pentru securitatea națională.

O poză neinspirată care a provocat valuri de ironii – Legume ”românești” de februarie

Ne întoarcem la începutul lunii februarie, mai exact la momentul în care Călin Georgescu îndemna poporul la boicotarea supermarketurilor. Partidul Oamenilor Tineri a anunțat sâmbătă, 8 februarie, că se alătură demersului de susținere a producătorilor români și a îndemnat populația ca, în perioada 10 – 16 februarie, să își facă cumpărăturile din piețe și magazine locale. Anunțul a fost făcut de președintele POT, Anamaria Gavrilă, pe Facebook, unde apare într-o poză cu o farfurie cu legume în față. Anunțul suna astfel:

Declarație de susținere: Partidul Oamenilor Tineri se alătură inițiativei lui Călin Georgescu de a susține producătorii români pentru echitate în prețuri și calitate. Partidul Oamenilor Tineri (POT) se alătură apelului lansat de Călin Georgescu și susține demersul nobil de sprijinire a producătorului român. Îndemnăm românii ca, în perioada 10-16 februarie, să își facă cumpărăturile din piețe și magazine locale, oferind astfel un sprijin direct economiei naționale. Este inacceptabil ca România să fie tratată ca o piață de desfacere, unde prețurile din supermarketuri sunt mai mari decât în vestul Europei, iar calitatea produselor inferioară. Cerem ferm: Alinierea prețurilor și calității produselor la nivelul celor din vestul Europei; Sprijin real pentru producătorii români, prin politici de stimulare și protecție economică; Transparență în formarea prețurilor și combaterea speculei din marile lanțuri comerciale. De asemenea, Partidul Oamenilor Tineri propune ca această inițiativă să devină un obicei național! Începând din februarie, vom transforma a doua săptămână a fiecărei luni într-o săptămână de susținere a producătorilor români. Vom continua acest demers lună de lună, până când autoritățile și marile lanțuri comerciale vor înțelege că românii nu mai acceptă să fie tratați ca cetățeni de mâna a doua! Este timpul să acționăm împreună pentru o economie echitabilă și corectă! România merită respect!

Anamaria-Gavrila-ceapa-rosii-romanesti-iarnaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Cum era de așteptat, reacțiile acide ale oamenilor nu au întârziat să apară, iar Anamaria Gavrilă a fost taxată dur: „De unde mă oameni buni roșii, ceapă verde și ridichi românești iarna?„, i-a transmis un urmăritor. În comentarii, oamenii îi spun că sunt foarte puțini români care au sere și produc roșii și ceapă în luna februarie. „Pun pariu că roșiile, ridichile și ceapa aia nu cresc în februarie în România. În consecință, fiind din Spania, trebuie să le arunci. Dacă le-ai luat din piață de la țărani, efectiv l-ai îmbogățit pe patronul turc de la En Gros, pentru că „țăranul” din piață a cumpărat sigur de la en-gros„, scrie cineva. „Doar că puțini sunt românii care au sere, unde să cultive roșii, ceapă verde ori ridichi, pentru a le scoate la vânzare pe piață în luna februarie„, subliniază un alt cetățean.

Postul negru, un gest de recunoștință bizar

După ce exit-poll-urile din 1 decembrie 2024 au indicat că Partidul Oamenilor Tineri a trecut pragul electoral, Anamaria Gavrilă a făcut o declarație surprinzătoare, anunțând că va ține un post de trei zile cu apă în semn de recunoștință și îndemnându-și colegii să facă același lucru. „Pentru noi este o onoare, din partea românilor, le mulţumim românilor din suflet. În primul și în primul rând, slavă lui Hristos pentru tot ce ne-a dat și pentru direcția pe care o ia România. Eu, personal, voi alege în semn de recunoștință un post de trei zile cu apă și îi invit pe colegii mei să mi se alăture. Este un semn de recunoștință pentru ce ni s-a dat. Mulțumim românilor că s-au trezit, că sunt lângă noi, le simțim puterea.” Acest gest a fost considerat de mulți drept un act pur simbolic, fără o semnificație politică reală.

Anamaria-Gavrila-ceapa-rosii-romanesti-iarnaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 2 / 13

Cea mai recentă declarație controversată: „Candidez, dar nu vreau să fiu președinte”

În prima sa apariție televizată după ce și-a anunțat oficial candidatura la președinția României, în emisiunea moderată de Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, unde a fost prezent și George Simion, Anamaria Gavrilă a făcut o declarație care a stârnit o reală confuzie:

În primul și în primul rând eu nu sunt aici pentru acest lucru acum. Acum este despre a reveni la turul doi, despre ordinea constituțională și de a arăta ridicolul de a interzice un candidat doar pentru că cealaltă parte nu poate veni cu un candidat care să-l contracareze și să câștige. Eu am spus dintotdeauna, de luni de zile spun că ei și-au cumpărat timp pentru că aveau nevoie de timp să vină cu un candidat care în turul doi să justifice o anumită fraudare maximă a alegerilor. Adică, ok, ai intrat în turul doi alături de Călin Georgescu, dar uite s-au mobilizat toți pentru al doilea candidat. Și nu au venit pentru că în toate sondajele, al doilea candidat era undeva la maxim 20% și asta pe sondajele lor. Și-atunci, eu nu sunt aici pentru asta, eu sunt aici pentru că cred cu adevărat că decât dacă îndreptăm justiția și facem lucrurile să meargă pe făgașul pe care trebuie să meargă noi nu putem să reușim.” Această poziție ambiguă, în care se declară candidat dar sugerează că nu își dorește funcția supremă în stat, a ridicat numeroase semne de întrebare despre direcția campaniei sale.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Derapajele Anamariei Gavrilă evidențiază un stil politic imprevizibil și adesea contradictoriu, ridicând semne de întrebare asupra candidaturii sale la președinția României. De la declarații confuze până la strategii economice nerealiste, aceste momente controversate au pus-o în atenția publicului, dar nu neapărat într-un mod favorabil.

FOTO Facebook

Citește și

Cine e Anton Pisaroglu, consultantul lui Călin Georgescu. Candidează la alegerile prezidențiale: „Nu sunt rezerva lui. Sunt soluția la situația actuală”

Călin Georgescu, mesaj de ADIO halucinant, după ce CCR i-a respins candidatura. Abia acum a dezvăluit care era de fapt planul său

Călin Georgescu a schimbat discursul după decizia CCR și amenință: „Vă asigur că lucrurile nu vor rămâne așa”. Cine sunt rezervele lui

Victor Ponta își anunță candidatura la prezidențiale cu un videoclip emoționant alături de Maria, fiica sa adoptată. E viral pe TikTok