Miercuri, 26 februarie, de la ora 18.30, la Cinema Pro are loc conferința-eveniment ”Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”. În cadrul ei, se va lansa cartea „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice” și-i vei putea asculta pe unii dintre cei mai buni specialiști actuali din medicina românească.

”Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate” este îndemnul sub care publicul este invitat să participe la conferința de la Cinema Pro (str. Ion Ghica nr. 3, zona Universitate). La eveniment vor participa, în calitate de speakeri, la invitația organizatorului – Editura Medicinas: Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor , Gen. Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, Prof. Dr. H. C. Gheorghe Mencinicopschi, dr. Corneliu Moldovan și Dr. Biochimist Cristina Mateescu. Intrarea este liberă.

Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”. Ce trebuie să știi

Conștientă sau inconștientă, în repaos sau în mișcare, respirația este condiția de bază a vieții. În contextul unei incidențe crescute a afecțiunilor aparatului respirator la toate categoriile de vârstă (determinată fie de cauze de natură organica, fie de mediu ori sezoniere), conferința eveniment „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate” – pune pe tapet un subiect fierbinte: sănătatea.

Specialiștii prezenți vor oferi informații și explicații esențiale cu privire la importanța pe care o are o respirație corectă și sănătoasă, dar și modalitățile prin care ea poate fi obținuta și menținută, în beneficiul organismului în ansamblul său.

Citește și: Leacurile călugărilor ruși. Folosește-le și tu pentru sănătatea familiei tale!

Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”. „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice”

Conferința marchează și lansarea primei cărți de medicină integrativă în limba română, coordonată de fondatorul fitoterapiei moderne în România, renumitul Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor. Redactată într-o manieră accesibilă publicului larg, cartea „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice” prezintă detalii despre anatomia aparatului respirator și afecțiunuile acestuia, precum și diferitele metode de prevenire și tratare a acestora. Sunt descrise terapii care completează și potențează efectul tratamentelor alopate (fitoterapie, homeopatie, acupunctură, aromaterapie, gemoterapie, apifitoterapie, ozonoterapie, presopunctură etc), grăbind vindecarea.

Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”. Cum scapi de tuse

Cu o vastă experiență și cu remarcabile rezultate obținute în decenii de practică, Dr. Farm. Ovidiu Bojor este cu certitudine cea mai puternică voce și cel mai de seamă militant al folosirii remediilor pe care natura ni le oferă. Dacă ar fi să luăm doar un exemplu, unul de sezon și deci de actualitate – tusea, iată ce sfaturi și ce remediu natural oferă renumitul academician:

„Tusea nu este o afecțiune, ci un simptom al majorității afecțiunilor căilor respiratorii. Nu este Dr. farmacist Ovidiu Bojordecât un act reflex produs de iritația mucoaselor căilor respiratorii, fie din cauza prezenței unor corpi străini pătrunsi în căile respiratorii, fie din cauza prezenței produselor patologice – mucus în exces, sânge sau spută – în căile respiratorii. Pentru prima fază a tusei, fitoterapia recomandă plante sau substanțe obținute din plante, cu acțiune calmantă, antispastică și sedativă, pentru a scuti bolnavul de efortul deosebit al căilor respiratorii și al întregului organism, pentru învingerea actului reflex. Din «farmacia casei», nu trebuie să lipsească…plante precum Mac roșu de câmp (Flores Rhoeados), Rostopască, Talpa gâștii, Anason și Păducel.”