Caracteristice copiilor cu autism sunt problemele de comunicare și limbaj, de socializare și comportamentele repetitive, autostimulările și interesele restrânse legate de persoane sau activități.

Cu ajutorul terapiilor de recuperare, rezultatele apar, chiar dacă uneori plăpând, iar alteori se văd după numai o lună de la începerea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) nu este să facă din copiii cu autism genii, ci să-i facă pe copii din ce în ce mai puțin autiști, și mai ales din ce în ce mai fericiți.

Internațional Autism Conference Bucharest – IACB 2017, un eveniment dedicat autismului

Internațional Autism Conference Bucharest – IACB 2017, eveniment care va avea loc  în București, perioada 27-29 octombrie, aduce în discuție terapiile care și-au dovedit eficiența în domeniul autismului, îmbunătățind în mod semnificativ viața persoanelor afectate de această problemă. Viața alături de o persoană cu autism este plină cu provocări, indiferent că ești părinte, frate, soră, bunic, coleg de clasă, coleg de joacă, educator, profesor, terapeut, psiholog, medic.

Viața devine un pic diferită și necesită un nivel diferit de înțelegere, de răbdare, de acceptare, iar pentru a ajusta nivelul așteptărilor și al pregătirii pentru o viață frumoasă și valoroasă, informațiile sunt esențiale.

Invitați de marcă vor oferi informații noi, actuale despre tehnici și procedee de a îmbunătăți atenția copiilor cu autism, astfel încât aceștia să poată participa cu mai mare succes la activitățile în care sunt incluși, și astfel să se poată adapta mai bine la viața școlară și socială.

Gina Davies, de exemplu, a lucrat în Marea Britanie, în domeniul educației speciale și ca logoped peste 20 de ani în Anglia, atât în mediul clinic, cât și în cel educațional și familial. Ea a reușit să transforme logopedia într-o intervenție care să aducă bucurie și rezultate frumoase, susținând atât familiile copiilor cu autism, cât și profesioniștii în domeniu.

Conferința Internatională Autism București IACB 2017 este un eveniment dedicat exclusiv persoanelor care sunt în contact cu autismul, fie că sunt părinți, profesioniști în domeniu, studenți, reprezentanți ai ONG-urilor din domeniu sau susținători ai persoanelor cu autism și familiilor lor.

IACB are ca invitați lectori importanți din România și din Europa din domeniul psihologiei, medicinei, părinți ai copiilor cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din toată țara. Lista completă a lectorilor o găsiți pe www.iacb.ro.