Medicii de la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi susţin că femeia a fost internată cu dureri insuportabile la spate, având dificultăţi de deplasare. În urma investigaţiilor, i s-a descoperit o tumoră de 20 de centimetri, care s-a dezvoltat pe zece vertebre.

Femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale care a durat cinci ore, ea fiind în prezent în proces de recuperare. Tumoarea a fost extirpată complet. Intervenția chirurgicală a fost extrem de riscantă și a implicat rezecţia aproape totală a masei tumorale, dar şi o stabilizare a vertebrelor, fiindcă opt dintre acestea au fost desfăcute pentru a se putea elimina cât mai bine ţesutul afectat.

femeie-operata-iasiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Aveam dureri foarte mari de picioare, nu mai puteam merge şi oboseam. Şi mă ţinea o durere la cervicală în spate. Şi atunci am zis să merg să fac un RMN să vedem despre ce e vorba. Apoi am ajuns la Iaşi unde am fost operată„, a spus femeia, într-un material prezentat pe pagina de Facebook a spitalului.

Femeia cu tumoră gigant, operată cu succes. Surpriza a fost că tumora era benignă

Medicul Lucian Eva, managerul spitalului de Neurorchirurgie din Iaşi, a precizat că diagnosticul a fost unul „crunt” şi că tumora s-a dezvoltat la nivelul coloanei cervicale.

“Este o pacientă căreia, în urma investigațiilor efectuate, i s-a pus un diagnostic crunt: o tumoră medulară care s-a dezvoltat la nivelul coloanei cervicale, extinsă pe aproximativ zece corpi vertebrali și care ne-a pus în față dificultăți reale în ceea ce privește modul în care să gestionăm acest caz.

Pentru că, pe lângă dificultățile și provocările pe care le implică un astfel de tip de tumoră, având în vedere lungimea ei, din punct de vedere chirurgical, se punea și problema stabilității coloanei cervicale. (…)

Noi am fost nevoiți să facem o rezecție a ceea ce se numește arc posterior pe șapte nivele, adică șapte vertebre cervicale, ceea ce predispunea pacienta ulterior, în postoperator, la apariția unor deformități. Și atunci decizia a fost să facem în același timp rezecția tumorii plus fixarea coloanei.

Echipa a fost una multidisciplinară, pentru că avem o echipă specializată în chirurgie spinală care a realizat fixarea, după ce o altă echipă a rezecat tumora respectivă în totalitate.

Surpriza a fost că tumora era benignă, ceea ce se numește un neurinom, dezvoltat dintr-o rădăcină nervoasă. S-a făcut o rezecție totală a acestei tumori, astfel încât chirurgia în aceste situații este considerată curabilă, adică pacienta este vindecată”, a explicat conf. univ. dr. Lucian Eva.

Citește și: Caz uluitor și rar! Această femeie are două utere și câte o sarcină în fiecare. Ce spun medicii

Citește și: Un medic de 54 de ani a aflat că mai are de trăit cel mult 6 luni. Cu toate acestea, face o declarație uimitoare: „N-am fost niciodată mai fericit”

Citește și: O femeie de 33 de ani a murit după ce un medic i-a spus că se preface și a trimis-o la Psihiatrie. S-a stins din cauza „bolii invizibile”