CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Este foarte important să știi cum să dormi corect pentru sănătate. Știm deja că somnul are un rol primordial în buna funcționare a organismului. Iată că nu este, însă, suficient cât dormi, ci și cum să dormi corect.

Tu știi cum să dormi corect?

„Felul în care dormim, pozițiile din timpul somnului, sunt foarte importante. Nu vorbim aici doar din punctul de vedere al stării pe care o avem a doua zi. Ci și din punct de vedere al sistemului osos, muscular, articular. Gâtul nostru, coloana vertebrală, încheieturile, toate vor avea de suferit dacă nu ne corectăm poziția de somn!”, explică Dr. Tarek Nazer, medic specialist ortoped.

Dormitul pe spate e cel mai sănătos

De ce această postură te învață cum să dormi corect? „Dormind pe spate, coloana noastră vertebrală este dreaptă, în poziție corectă. Pe lângă faptul că previne durerile de spate și pe cele de gât, are un rol important în fermitatea sânilor și în prevenirea ridurilor. Mai mult decât atât, limitează efectele neplăcute ale refluxului gatro-intestinal”, explică specialistul în continuare.

Dormitul pe o parte e acceptabil

Poate nu atât de sănătos precum este dormitul pe spate, dormitul într-o parte vine cu beneficiile lui. „Dormitul pe o parte previne la rându-i durerile de gât și de spate, reduce refluxul gastro-intestinal, și este foarte recomandat celor care sforăie. În plus, este poziția ideală pentru femeile însărcinate”, continuă medicul ortoped, Tarek Nazer.

Poziția fetus nu e recomandată

Deși mulți o adoră, poziția fetus vine cu neplăceri pe care, de multe ori, nu le știm explica. De exemplu, te-ai gândit că ar putea să te doară articulațiile tocmai din cauza ei? Ei bine, iată, se întâmplă acest lucru. „În plus, această poziția împiedică oxigenarea corectă tocmai din cauza faptului că te împiedică să respiri normal. Iată de ce te trezești obosit, fără chef și, dese ori, amețit”, continuă specialistul.

Cum să dormi corect? Pe burtă, interzis!

„Este important de reținut că, deși mulți o aleg, poziția dormitului pe burtă este absolut INTERZISĂ. Este adevărat, cine doarme pe burtă, de exemplu, nu sforăie, însă cu siguranță va avea dureri de gât, dureri de spate. În plus, la capitolul frumusețe vine cu multe minusuri: mai multe riduri, mai puțină fermitate a sânilor”, conchide medicul ortoped, dr. Tarek Nazer.
Dormitul pe burtă ne impiedică să menținem gâtul și coloana vertebrală în poziția corectă, de aici multiplele dureri de după.

Sursa foto: Dr. Tarek Nazer