Campania națională de informare COVID19 vizează conștientizarea populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Proiectul este finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Citește și: Simptomul cu care se confruntă peste jumătate dintre cei care se vindecă de Covid-19, chiar și la mai bine de trei luni de la recuperare

Campanie națională de informare COVID19 în școli și sate

Astfel, 23 500 de elevi din 40 de județe și 4 sectoare ale Municipiului București vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional. Sesiunile se vor desfășura atât în școli cât și în sistem online, sesiunisusținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române.

188 000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, vor fi informați despre efectele psihologice ale pandemiei și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.

În această campanie națională de informare COVID19:

  • 23 500 de elevi și 188 000 de adulți beneficiază de campanii de informare
  • 8 122 de familii nevoiașe beneficiază de pachete cu produse de igienă.

Citește și: Te poți recupera complet după boala COVID-1 sau vei avea virusul pe viață? Răspunsul dat de OMS

Campanie națională de informare COVID19 în comunitățile sărace

Statele Unite sunt alături de România ca parte a eforturilor comune de a gestiona pandemia cauzată de COVID-19 și de a merge mai departe împreună. Ca răspuns la pandemia actuală, am acordat 800.000 de dolari finanțare directă către Crucea Roșie Română pentru a sprijini lupta României cu COVID-19 și pentru a spori rezistența instituțională în comunitățile rurale vulnerabile, iar companiile americane au sprijinit și ele instituțiile publice și organizațiile non guvernamentale care au depus eforturi pentru a gestiona și limita efectele pandemiei.

Această inițiativă este o dovadă a generozității poporului american și al angajamentului ferm al SUA de a sprijini România în această perioadă dificilă. Lupta împotriva acestui virus este departe de a fi terminată, dar poporul american rămâne dedicat colaborării cu România în lupta împotriva COVID-19”, au declarat reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii  în România. 

Citește și: Mituri despre coronavirus. Există tratamente naturale care pot preveni infecția cu Covid-19?

Sprijinirea familiilor nevoiașe

Campania a debutat în luna octombrie cu mai multe sesiuni de informare și instruire a 470 de voluntari de Cruce Roșie. Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfășoară caravană de educație pentru sănătate. Vor fi atât sesiuni destinate elevilor, fizic și online. Campania presupune și deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora.

Un plus al campaniei de informare este componenta de feedback comunitar. În funcție de nevoile de informare ale populației constatate la nivel local, filialele de Crucea Roșie vor adapta campania.

Proiectul are în vede și ajutorarea a 8 122 de familiile nevoiașe cu pachete cu produse de igienă.  

Citește și: Campania de informare „Creștem mai puternici când creștem împreună”

Crucea Roșie Română, în prima linie

“Crucea Roșie Română rămâne în continuarea în prima linie a ajutorului umanitar alături de cei aflați în nevoie. Conform misiunii noastre, avem în vedere sprijinul acestora cu produse de igienă. Suntem conștienți, totodată, că un rol foarte important  în limitarea transmiterii noului coronavirus este informarea corectă și completă. Cu sprijinul voluntarilor noștri, vom ajunge acolo unde informația este greu de obținut, unde oamenii nu au acces la materiale de informare și de protecție sau unde există un grad înalt de scepticism privind urgența situației în care ne aflăm”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Pentru publicul general, Campania națională de informare COVID19 și conștientizare a populației în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online și pe rețelele de socializare prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție și a indicațiilor autorităților.

Sursa foto: SNCRR