CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Tuburile de carton pot fi ușor reciclate în casă, folosindu-le pentru diverse obiecte utile sau creative. Trebuie doar să ai puțină îndemânare și multă imaginație. Noi îți oferim câteva idei, dar pe internet găsești sute de proiecte creative foarte ușor de realizat.

Cu tuburile de carton poți face tot felul de decorațiuni, flori, stele, spirale, le poți colora în fel și chip și le poți modela ușor.

Dar noi îți prezentăm în clipul de mai sus și câteva idei practice.

Tuburile de carton, organizarea obiectelor mici

Adună mai multe tuburi, îmbracă-le în staniol să aibă un aspect plăcut și organizează elasticele de păr, accesoriile mici de păr precum agrafele, esarfele subțiri, șosetele, dresurile fine, bikinii sau alte mici obiecte din materiale fine.

Așa le poți pune în sertare în ordine și le vei găsi mai ușor.

Suporturi pentru obiecte de birou

Îmbracă tuburile de carton în hârtie creponată cât mai frumos colorată sau vopsește-le tu în diverse culori. Le poți folosi să pui în ordine toate cablurile de la birou, agrafe de hârtie, foarfecele, capsele… orice obiecte mici încap în ele.

Dacă le lipești pe un stand mai gros din lemn, poți pune în ele pixurile, creioanele colorate, pensulele de machiaj sau alte ustensile mici.

Teacă pentru cuțite și obiecte ascuțite

Folosește aceste tuburi și câteva agrafe de hârtie să încropești rapid o teacă pentru cuțitele din bucătărie. Așa nu te mai tai când cauți cuțitele prin sertare sau când vrei să le pui în geanta pentru picnic. Sunt bune pentru orice obiecte mici ascuțite care pot perfora gențile sau trusele în care sunt ținute.

Răsadnițe pentru flori și legume

Cartonul din care sunt făcute aceste tuburi este biodegradabil, ca atare poate fi folosit în compostul din grădină sau pentru a face răsadnițe de flori.

Împachetează unul din capete, umple tubul cu pământ pentru răsaduri, pune una sau două semințe, udă bine și păstrează micile răsadnițe într-un spațiu bine luminat și încălzit. Vor încolți imediat! Când vrei să le plantezi în grădină, este suficient să îndepărtezi partea de jos a tubului pentru a lăsa rădăcinile să se dezvolte în voie. Spor la lucru!

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei