Ar fi bine ca persoana cu care lași bebelușul pentru prima data singur să fie cineva pe care l-a mai văzut și a petrecut timp cu el. Astfel, anxietatea de separare va fi redusă. Nu te aștepta să nu plângă deloc, dar tot va fi mai bine.

De multe ori, părinții sunt mai neliniștiți decât bebelușii atunci când îi lasă pentru prima data cu bunica sau bona. Atunci când pleci, nu da semne copilului că se întâmplă ceeva ieșit de comun. Respiră adânc atunci când ții copilul în brațe și încearcă să fii relaxată pentru a-ți păstra pulsul normal. Micuțul simte aceste modificări și devine și el anxios.

Ce trebuie să știi atunci când lași bebelușul pentru prima data cu bunica sau bona

Majoritatea părinților care lasă bebelușul pentru prima data cu bunica sau bona au sentimente mixte. Înțelegi și tu. Ești încântată că, după câteva luni de stat doar cu copilul, faci ceva și pentru tine, dar, în același timp, ești și ingrozită să lași copilul cu altcineva. Lisa Murphy, specialist în educația timpurie, autor, spune: „Încrederea, comunicarea și o relație apropiată sunt esențiale în orice parteneriat pentru îngrijirea copiilor”. Poate dura ceva timp și pregătire pentru a ajunge la acest punct, dar veți ajunge acolo.

Cât stai în concediu maternal?

Sfaturi pentru a face tranziția mai ușoară atunci când lași bebelușul pentru prima data cu bunica sau bona

Pregătește baby-sitterul. Chiar dacă persoana cu care lași bebelușul este mai experimentată decât tine în creșterea copiilor, tu ești experta în ce privește copilul tău. Deci, spune-i care este rutina zilnică, jucăriile preferate și cel mai bun mod de a-l liniști atunci când plânge.

Asigură-te că are la îndemână toate consumabilele (formula sau laptele matern, sticle, alimente pentru copii, scutece, creme, haine etc.) care pot fi necesare în timpul în care va sta cu bona sau bunica.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com