CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Zeama din conservele de sfeclă roșie, care conține și puțin oțet, colorează imediat ouăle fierte. Cu această zeamă trandafirie poți să vopsești ouăle de Paște fără coajă.

Fierbi ouăle tari, le cureți de coajă în așa fel încât să rămână albușul cât mai neted și frumos și torni peste ouăle decojite zeama de sfeclă roșie.

Cum ies ouăle de Paște colorate cu sfeclă roșie

Vei obține diverse nuanțe de roz, în funcție de câte ore au stat ouăle în zeama de sfeclă roșie

Dacă ții ouăle fierte doar 2 – 3 minute în zeama de sfeclă, ele prind o culoare frumoasă, deosebită, de un roz bonbon apetisant. Este adevărat că vor căpăta și un ușor gust de oțet din zeama de sfeclă, dar dacă le treci printr-un jet de apă rece, mirosul de oțet se pierde. În schimb, culoarea roz rămâne la fel de frumoasă și poți decora cu aceste ouă rozalii platourile cu aperitive pentru Paște.

Dacă ții ouăle mai multe ore în zeama de sfeclă, ele vor căpăta o culoare de un roz tot mai închis până spre violet, așa cum vezi și în clipul nostru.

Ținute mai multe ore în zeamă, vor căpăta și un gust acrișor de la oțet, dar nu este deloc neplăcut.

Avantajul este că ouăle sunt deja decojite și le poți folosi să decorezi salata beouf, salata de verdețuri, platoul cu brânzeturi sau alte aperitive de Sărbătoare.

Află când sunt Rusaliile 2021 și ce tradiții se respectă în această zi. 

imagine: Adina Stănilă/ Libertatea pentru femei