Într-o postare pe pagina de Facebook, Poliţia Română arată că cetăţenii pot merge să îşi cumpere carne de miel pentru Paşte, dar recomandă să aibă la ei cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere.

„Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor).

De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia, şi să te asiguri că agentul economic de la care îţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură”, subliniază Poliţia.

De asemenea, Poliţia Română reaminteşte că în acest an nu mai vin comercianţii cu turmele de miei în apropierea oraşului.

„Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Aşa că asigură-te că îţi procuri produse numai din locurile autorizate”, afirmă sursa citată.

Parcările subterane ale mall-urilor ar putea fi transformate în piețe

Piețele vor continua să rămână deschise. Mai mult, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a făcut un apel joi: ”Există piețe închise și încă de la începutul crizei am făcut apel ca aceste piețe sa rămână deschise. Sunt singurele locuri unde producătorii locali, ce-i care lucrează pământul în jurul orașelor pot să vină să își vândă produsele proaspete, pentru mulți dintre ei este singura sursă de venit. Pe de altă parte este modalitatea prin care cetățenii care locuiesc la orașe pot să își procure produse proaspete, produse românești”.

Acesta a mai spus că se ia în calcul chiar deschiderea de piețe în parcările subterane ale mall-urilor.

Vezi și Programul pieței Obor a fost modificat în perioada 3 – 17 aprilie

Citește și: