Sumele sunt foarte atractive și cu siguranță există multe tinere care se gândesc să încerce această activitate. Până la urmă, locuri de munca videochat  sunt suficiente, profesionalismul de care dau dovadă studiourile este și el la cote din ce în ce mai ridicate iar activitatea de videochat este 100% legală.

Totuși, multe persoane care aleg această cale se hotărăsc să încerce să lucreze de acasă o perioadă, pentru a descoperi care este mersul lucrurilor. Această decizie poate să fie una neînțeleaptă.

Videochat de acasă vs videochat din studio

Videochat de acasă. În aparență, există anumite avantaje pe care le ai dacă lucrezi de acasă:

  • Nu împarți comisionul cu nimeni. Toți banii câștigați în aplicația pe care o alegi sunt ai tăi;
  • Te bucuri de confortul propriei case. Poți să îți faci programul și poți să te bucuri de confort total;
  • Decizi singură decorul și modul în care abordezi problema.

Avantajele se încheie, însă, în momentul în care realizezi că un mediu neprofesionist, cum este cel de acasă, scade veniturile în mod substanțial. Cel mai probabil, dispozitivele pe care le ai la îndemână acasă nu sunt profesioniste iar rezultatele nu sunt întotdeauna satisfăcătoare.

De asemenea, dacă lucrezi de acasă nu vei mai putea să separi viața personală de cea profesională și există întotdeauna ca persoanele din familie să afle cu ce te ocupi.

Videochat la studio. Dacă alegi să lucrezi într-un studio, singurul dezavantaj este faptul că studioul va percepe, la rândul său, un comision din munca ta. Totuși, este un dezavantaj doar în mod deoretic, deoarece în practică, acel procent care îți revine ție poate să reprezinte sume mai mari decât venitul obținut de acasă. De asemenea, dacă alegi un studio profesional care activează 100% legal, te poți bucura de o mulțime de avantaje:

  • O amenajare profesionistă a camerei în care îți desfașori activitatea. Ai la dispoziție decoruri diverse, dispozitive de ultimă generație pentru filmare și o echipă de profesioniști care se ocupă de tot ceea ce înseamnă imagine.
  • Contract de muncă. Lucrând într-un studio videochat vei avea un contract bine structurat, care îți oferă toate avantajele unui angajat: asigurare medicală, posibilitatea de a avea pensie, posibilitate de imprumut la bancă și chiar șomaj, in cazul în care îți pierzi locul de muncă.
  • Este unul dintre elementele care face diferența. Într-un studio de videochat te bucuri de training din partea celor cu experiență, în așa fel încât să poți obține rezultate maxime pentru fiecare minut de lucru.
  • Alte beneficii. Multe studiouri oferă înclusiv cazare și masă pentru persoanele care se hotărăsc să se angajeze într-o localitate străină.

De cele mai multe ori, studiourile de videochat sunt situate în locații centrale în care poți ajungi ușor, oferă flexibilitate în ceea ce privește programul, în așa fel încât să poți să îți continui studiile și asigură un colectiv excelent.

Astfel, decizia nu poate să fie înclinată decât către o singură opțiune, dacă îți dorești un loc de muncă cu beneficii  de care să te bucuri pe toate planurile.