Varza mov este una dintre cele mai vesele și rezistente plante decorative de iarnă. Există și varietăți cu frunze roz sau crem, toate fiind spectaculoase nu doar prin culoare, ci și prin frunzele lor încrețite și ondulate, ca niște dantele fine.

Se plantează întotdeauna în buchete, să ofere un decor mai bogat și mai atrăgător. Superbe sunt soiurile care cresc și pe înălțime, ca o spirală din dantelă. De departe par decupate din hârtie creponată de o mână iscusită.

Varza mov, mai colorată pe măsură ce se face frig

Este posibil ca la începutul toamnei, frumoasa varză decorativă să fie verzuie și să nu te convingă de calitățile ei deosebite. Pe măsură ce se face tot mai frig, în noiembrie și decembrie, vei vedea că nuanțele ei mov sau roz devin tot mai intense, frunzele din centru se colorează treptat și sunt tot mai frumoase pe măsură ce se instalează gerul.

Este o plantă deosebită, care rezistă până la -10 grade, iar dacă iarna este blândă va rămâne proaspătă în grădină până la primăvară.

Cum se îngrijește varza decorativă

O poți planta direct în grădină, înconjurată de erica sau de alte tufe mici rezistente iarna. Sau o poți planta în jardiniere adânci să o ții pe balcon sau pe trepte în fața casei. Pământul trebuie să fie afânat și să îl sapi de jur împrejur ori de câte se usucă, deoarece nu suportă umezeala la rădăcini. Trebuie udată rar, doar dacă iarna e secetoasă și nu plouă sau nu ninge deloc.

sursa foto: 123rf.com