Vacanța cu copilul mic este frumoasă. Vacanța în familie înseamnă a petrece mai mult timp cu copiii, dar și cu soțul. De cele mai multe ori, legătura adulților trece pe planul doi. Totuși, pentru bunăstarea tuturor, nici aceasta nu ar trebui neglijată. Viața sexuală ”într-un cuplu cu copil este influențată de mai mulți factori, cum ar fi vârsta micuțului sau orele de somn. În concediu se mai adaugă și circumstanțe cum ar fi posibilitatea de cazare. Una este o cameră cu un pat dublu în care dorm toți, și alta este un apartament care permite puțină intimitate”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și: Ce facem cu copiii în vacanță?

Vacanța cu copilul mic. Dormitor separat

Mama și tata se vor bucura mai mult de vacanță dacă vor dormi separat de copii. Dacă un apartament de hotel este prea scump, căutați pe site-urile pe care se pot închiria apartamente în localitate direct de la proprietar. Un dormitor cu cheie pentru părinți poate fi ideal. Vă asigură intimitatea dorită, dar și un somn liniștit pe care nu-l puteți avea cu juniorul între voi. Dacă aveți bebeluș, asigurați-vă că locația are pătuț sau luați unul pliant. Nu uitați nici monitorul audio de supraveghere.

Vacanța cu copilul mic. Caută oferte de baby-sitting

Vacanța cu copilul mic nu trebuie să fie un coșmar. O altă variantă sunt cluburile copiilor din anumite resorturi all inclusive. Micuții vor avea parte de distracție, iar părinții de puțină intimitate și liniște. Mai există și hoteluri care oferă servicii de baby-sitting sau poți întreba la recepție, dacă îți recomandă o bonă atestată în apropiere. În acest caz, puteți merge la un restaurant. Chiar dacă nu este vorba de acele momente pe care vi le doreați, tot veți avea timp de conectare și de comunicare în cuplu. Chiar și fără bonă, puteți să ieșiți pe balcon să beți un pahar cu vin, după ce ați culcat copilul. Dincolo de viața sexuală, aveți nevoie și de momente în care să fiți doar voi doi. Așa vă puteți bucura de o vacanță în care să vă reamintiți de cinele romantice de altă dată.

Luați cu voi bunicii când plecați în vacanța cu copilul mic

Ați mai putea lua bunicii în vacanță cu voi. Veți petrece timp împreună și nepoții vor avea amintiri frumoase alături de ei. În plus, puteți să beneficiați și de intimitate de cuplu. Există și posibilitatea reactualizării unor conflicte, dar depinde de voi să vă împăcați bine măcar pe durata vacanței. Totodată, nu-i tratați pe părinți sau pe socri ca și cum ar fi bone angajate. Este și concediul lor de care trebuie să se bucure. Aveți grijă să aibă și ei timp de relaxare, plimbări și distracții.

Nu visa la prea mult când pleci în vacanța cu copilul mic

Așteptările nerealiste ne pot strica și ele vacanțele. Nu pleca visând doar la momente de bucurie, pace și liniște. S-ar putea ca drumul să fie aglomerat. Copiii nu vor avea răbdare, iar cazarea să nu fie tot ce visați. Omul de lângă tine ar putea să te enerveze acum, că petreceți mai mult timp împreună. Nu înseamnă să pleci la drum fără să speri că vei avea un concediu plăcut, dar nici nu te vei enerva din orice mică problemă s-ar putea să apară pentru că sperai ca totul să fie perfect. Țineți minte și că aveți nevoie și de timp separat unul de celălalt. Poate tu vei pleca să te plimbi o dimineață singură pe plajă, pe când el va ieși la piscină o după-amiază. Fiecare dintre voi are nevoie de odihnă și de liniște.

Citește și: Vacanța la țară, la bunici. Păreri pro și contra

 

Soluții variate pentru a avea intimitate atunci când pleci în vacanța cu copilul mic

”Se spune că atunci când merg în vacanță, părinții împachetează toată casa și pleacă să aibă grijă de copii în altă parte. E de la sine înțeles că poate exista intimitate, dar limitată și condiționată de mici subterfugii. De exemplu, poate hotelul unde sunteți cazați oferă babisitting sau loc de joacă supravegheat. Astfel, ați putea beneficia de câteva ore de liniște și relaxare. Altă variantă este să luați cu voi bona, bunica sau altă familie cu copii. În acest caz, copiii ar putea fi supravegheați prin rotație. Dacă nimic nu funcționează, ar fi bine să luați în calcul încă de acasă că nu veți avea relații sexuale în acel concediu, pentru a nu fi dezamăgiți. Totuși, cu disponibilitate din partea ambilor parteneri, totul se poate rezolva,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com