Mărunțește fulgii de ovăz și folosește-i la mâncare

Dacă macini foarte fin fulgii de ovăz îi poți folosi drept făine la brioșe și la tartele cu fructe sau poți îngroșa sosul pentru friptură. De asemenea, vor da un gust foarte bun la supele cremă, dacă îi adaugi câteva linguri de fulgi bine măcinați înainte să stingi focul.

Fulgii de ovăz sunt delicioși în carnea tocată

Poate că te surpride acest truc, dar ovăzul măcinat mai fin poate fi adăugat în carnea tocată de vită sau porc pe care o pregătești pentru sarmale sau plăcinte. Ei vor spori cantitatea de carne și o vor face mai dulce.

Șampon uscat din ovăz

Pare ciudat, dar fulgii de ovăz pot fi mărunțiți foarte fin, amestecați cu puțin praf de copt și folosiți drept șampon uscat. Când părul s-a îngrășat la rădăcină și nu ai timp să te speli, folosește această pudră din ovăz și praf de copt să îi dai volum, pentru că absoarbe bine sebumul.

Tratează arsurile ușoare

Dacă te-ai atins de o cratiță fierbinte, aplică imediat pe rană fulgi de ovăz înmuiați în apă caldă. Amidonul din acești fulgi calmează usturimea.

Scrub delicat pentru corp

Mărunțește fulgii de ovăz și amestecă-i în gelul tău de duș preferat sau în laptele de corp. Masează-te cu acest amestec, după ce faci duș și pielea ta va fi mai revigorată și mai fină.

Tratament pentru picioarele reci

Dacă ai picioarele reci tot timpul și pielea deshidratată, folosește fulgii de ovăz. Înmoaie-i în lapte fierbinte, aplică fulgii pe talpă și apoi înfășoară picioarele în prosoape calde. Te vei încălzi imediat, iar pielea ta va fi mai fină, dacă folosești acest tratament cel puțin o dată pe săptămână.

sursa foto: 123rf.com