Curăță cel mai bine blana animalelor

Toți iubim câinii și pisicile, dar mai puțin firele de blană pe care le lasă prin toată casa. Dacă vrei să scapi de ele în câteva secunde și să le aduni cât mai bine, folosește o lavetă moale pe care pulverizezi o cantitate mai mare de fixativ. Apoi curăță cu laveta zonele în care s-a adunat blana animalelor și vei scăpa de toate firele nedorite.

Fixativul împiedică hainele să se electrizeze

Vremea rece se apropie și vom scoate din dulapuri puloverele, fustele sau pantalonii din materiale groase, care se electrizează mai ușor și adună toate scamele. Pulverizează cu o cantitate foarte mică de fixativ hainele care se electrizează și vei scăpa de această problemă.

Protejează desenele și tablourile

Dacă ai un copil talentat care desenează mai tot timpul și vrei să păstrezi cât mai mult planșele realizate de el, pulverizează deasupra lor un strat fin de fixativ. Culorile se vor păstra mai bine și va rezista de-a lungul anilor, chiar dacă pui desenul într-o mapă obișnuită.

Folosește ața de cusut mai ușor

Dacă ai de cusut sau de brodat cu fire de mătase sau de lână, care sunt mai greu de introdus în ac, pulverizează puțin fixativ la capetele firelor și nu vei mai avea probleme.

Conferă rezistență dresurilor fine

Aplică un strat subțire de fixativ pe dresurile fine, în special în zonele în care se rup ușor, la degete sau la călcâie. Fixativul va întări firele și nu se vor mai rupe de la prima purtare.

Curăță petele de pix

Dacă ți-ai pătat cu pix o bluză sau o fustă, pulverizează un strat generos de fixativ pe pată, lasă-l să se usuce și apoi curăță cu o perie aspră până dispar toate urmele de pix. Aceeași soluție se poate aplica pe orice suprafață pe care ai murdărit-o cu pixuri.

credit foto: 123rf.com