Folosește șampon în loc de detergent

Detergenții de rufe obișnuiți sunt prea duri pentru dresurile delicate de mătase sau pentru puloverele fine. Folosește puțin șampon pentru a le spăla de mână și vor rămâne la fel de moi și delicate ca atunci când le-ai cumpărat.

Îndepărtează petele

Se știe că gulerele și manșetele se murdăresc cel mai repede și capătă dungi galbene de la transpirație. Înmoaie zonele pătate în apă caldă și aplică puțin șampon, înainte de a le băga în mașina de spălat. Până și petele de ulei sau cremă de mâini pot fi curățate astfel cu ajutorul șamponului.

Pe post de degresant

În combinație cu alte substanțe de bază care se găsesc în orice bucătărie, șamponul se poate transforma într-o soluție de curățat de excepție. Amestecat cu bicarbonat, face obiectele metalice să lucească din nou, mai ales pe cele cromate. Dacă îl combini cu praf de copt, faianța și obiectele din ceramică emailată vor fi ca și noi. Aceeași soluție poate fi folosită și pentru a înmuia grătarul pe care ai făcut friptura, precum și tigăile cu depuneri de grăsime.

Ajutor la curățatul covoarelor

Dacă mai ai un rest de șampon vechi prin baie, nu îl arunca. Îl poți folosi să cureți covoarele, adăugând în apa cu șampon și puțin oțet.

Curăță parchetul și ușile din lemn

Folosește puțin șampon să speli parchetul, dacă nu mai ai în casă soluție specială. Va lăsa în urma lui un parfum delicat în toată casa. De asemenea, este foarte bun la curățat ușile, pentru că înmoaie foarte bine urmele de grăsime din jurul clanțelor.

credit foto: 123rf.com