CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Caută în magazine bețișoarele de scorțișoară cât mai lungi, fără crăpături și fisuri. Iată la ce le poți folosi în casă.

Decoruri din bețișoarele de scorțișoară aromate

Înșiră 3 bețișoare lungi pe o sfoară și leagă capetele astfel încât să obții un triunghi. Îl poți atârna la baie, în cămara din bucătărie, în living sau chiar în colivia papagalilor. Va fi un mic obiect decorativ și delicat parfumat.

Topește mai multe lumânări simple din ceară albă la bain-marie. Pune câteva bețișoare de scorțișoară în picioare pe marginea unui mic vas de sticlă termorezistentă, pune și un fitil din bumbac în centru și toarnă ceara topită. Vei obține o lumânare decorativă și parfumată.

Folosește un lipici de calitate să lipești bețișoarele de scorțișoară unele de altele și vei obține un suport pentru cănile fierbinți cu ceai.

Cum să mai folosești scorțișoara sub formă de bețișoare

Pregătește un sirop simplu din 4 bețișoare de scorțișoară, 250 ml de apă și 2 linguri de zahăr. Fierbe ingredientele, așteaptă să se răcească și strecoară siropul. Îl poți folosi apoi la plăcinta cu mere sau la înghețată. Bețișoarele care au fiert pot fi transformate în obiectele decorative de mai sus.

Pune un bețișor de scorțișoară în punga cu orez sau în punga cu făină, cu paste ori cu zahăr. Așa vei ține departe micile insecte dăunătoare care nu suportă mirosul de scorțișoară.

Pune 2 bețișoare de scorțișoară într-un borcan cu capac în care torni 80 ml de rom de calitate. Închide bine capacul și agită din când în când borcanul. După 20 de zile vei obține rom parfumat foarte bun pentru prăjituri și înghețată.