În mod curios, poți folosi aparatul de ras pentru a curăța de coajă legumele rădăcinoase. Morcovii și păstârnacul se curăță rapid cu aparatul de ras, deoarece au coaja moale. Bineînețeles, trebuie să fie un aparat nou nouț, păstrat special pentru legume. Avantajul este că nu te mai tai cu cuțitul și nici nu îți strici manicura. La final, aparatul de ras poate fi ușor curățat cu o scobitoare sub jetul de apă fierbinte.

Cu aparatul de ras poți face fulgi de ciocolată

Dacă vrei să decorezi cu ciocolată o prăjitură sau o ceașcă de cafea cu frișcă, folosește tot lama să razi ciocolata. Vei obține fulgi foarte fini de ciocolată.

Poți curăța grăsimea întărită din cratiță

După ce ai prăjit carnea, lasă cratița la înmuiat, mai ales dacă a rămas un strat de grăsime arsă pe fundul ei. După ce s-a înmuiat suficient, folosește aparatul cu lame să cureți grăsimea. Astfel, mâinile tale sunt mai protejate, iar lamele nu strică pereții cratiței. Sunt cu atât mai bune, dacă este o cratiță de teflon care nu trebuie zgâriată cu bureți abrazivi.

Aparatul de ras răzuiște puloverele scămoșate

Lamele fine curăță foarte ușor scamele de pe materialele pufoase. Vei salva astfel pulovere fine din lână sau din mohair, fuste și pantaloni de stofă care se scămoșează în fiecare iarnă dacă le porți prea des.
imagine: Libertatea pentru femei
foto: 123rf.com