Știai că urmele de ceară, fie ea colorată sau nu, se curăță mult mai ușor atunci când le încălzești cu jetul de aer fierbinte al uscătorului de păr? În clipul de mai sus poți vedea ce ușor se curăță ceara, dacă o încălzești, fie că este pe mobilă, pe parchet sau gresie.

Trucul acesta este valabil și pentru ceara naturală, și pentru ceara sintetică din care sunt făcute cele mai multe lumânări decorative.

Iată și alte utilizări ale uscătorului de păr la curățenie

Poți curăța praful de pe cărți și obiecte decorative

Știm cât de mult praf se așază pe cărți și pătrunde printre file, de unde este mai greu de șters. Dar când vrei să faci o curățenie temeinică, să scapi și de praful dintre cărți, folosește uscătorul de păr setat pe aer rece.

Este mai dificil să folosești aspiratorul să aspiri praful de pe cărți, de pe veioze, de pe corpurile de iluminat și diverse obiecte decorative. Scapă de el cu uscătorul de păr, apoi folosește aspiratorul prin toată casa și vei face curat mult mai rapid, decât să cureți fiecare carte sau fiecare obiect cu o lavetă.

Curăță și plantele de praf

Tot cu ajutorul uscătorului de păr setat pe aer rece poți curăța toate plantele de cameră de praful care se adună pe frunze, așa cum se depune și pe cărți sau pe bibliotecă.

Unele plante cu frunze mari și rezistente pot fi spălate cu o lavetă fină, dar cele mai multe sunt prea delicate și nici nu suportă apa pe frunze, așa cum sunt mușcatele sau violetele. Pe ele le poți curăța cu uscătorul de păr.

Alte utilizări ingenioase ale uscătorului de păr

Setează uscătorul pe o treaptă inferioară de temperatură să usuci rapid lenjeria intimă sau o bluză delicată pe care vrei să o îmbraci imediat și nu mai ai timp să o lași să se usuce la soare.

Suflă aer cald cu uscătorul asupra bandajului ca să se dezlipească mai ușor de piele. Este un truc eficient pentru copii, să le abați atenția de la rănile care îi dor.

Usucă râșnițele de condimente și cafea sau recipientele din metal pentru condimente cu uscătorul, după ce le speli, să nu rămână apă în interior și să ruginească.

Curăță praful din tastatura calculatorului tot cu ajutorul uscătorului de păr, setat pe aer rece.

Folosește uscătorul de păr să îți usuci mai repede oja aplicată pe unghii. Lacul de unghii va rezista mai mult timp, dacă se usucă rapid.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei