Uleiul mineral lustruiește mobila

Majoritatea produselor de calitate pentru îngrijirea mobilei din lemn conțin ulei mineral, dar sunt mult mai scumpe decât acesta. După ce ștergi praful, lustruiește mobila cu puțin ulei mineral și se va păstra la fel de frumoasă ca în prima zi.

Tratează parchetul care scârțâie

Dacă ai un parchet din lemn mai vechi și a început să scârțâie, toarnă puțin ulei mineral în zonele cu probleme și lasă-l să pătrundă treptat între plăci. Curăță apoi excesul de ulei de la suprafață și calcă ușor de câteva ori pe plăcile care scârțâiau. La fel de bun este uleiul mineral și pentru balamalele care scârțâie, la uși sau la ferestre.

Protejează uneltele de grădinărit

După ce sapi sau greblezi prin grădină, curăță uneltele de pământ și de frunze și șterge-le cu o cârpă îmbibată în ulei mineral. Astfel, te vei asigura că nu ruginesc și că se păstrează la fel de bine ascuțite ca de obicei.

Prelungește viața lamelor de ras

După ce folosești aparatul de ras, spală-l bine cu un jet de apă fierbinte, tamponează-l cu un șervețel și aplică un strat fin de ulei mineral pe lame, să se păstreze mai mult timp bine ascuțite.

Lustruiește tacâmurile din inox

Dacă furculițele sau lingurile din inox au pete de apă și și-au pierdut luciul, lustruiește-le cu o cârpă din bumbac îmbibată în puțin ulei mineral, apoi șterge-le cu șervețele din hârtie. Vor arăta ca noi!

Redă culoarea linoleumului

Uleiul mineral redă culoarea linoleumului sau mușamalelor care sunt ușor decolorate de soare. Fii atentă după ce ștergi linoleumul cu ulei, să ștergi bine apoi cu o lavetă uscată pe jos ca să nu aluneci.

Descurcă lănțișoarele încurcate

Dacă lănțișorul tău fin din aur sau din argint s-a înnodat și s-a încurcat prea tare, picură un strop de ulei mineral pe noduri și vei reuși să le deznozi mult mai ușor.