Toate femeile știu că poți să îți repari dresurile cu o picătură de ojă sau de lac transparent, dacă s-a rupt un fir. La fel de bine, lacul transparent te ajută să consolidezi un nasture, dacă ața cu care a fost cusut se desface. Este suficient să pui o picătură de lac de unghii peste găurile prin care trece ața și va rezista până când vei ajunge acasă, să îl coși cum trebuie.

Fixează pietricelele bijuteriilor

Dacă ai coliere, inele, cercei sau chiar agrafe de păr decorate cu mici pietricele, este bine să le vopsești cu lac de unghii, într-un strat fin, pentru a le împiedica să se dezlipească prea repede. În plus, lacul le păstrează lucioase și curate mai multă vreme.

Lacul de unghii acoperă zgârieturile fine

De la carcasa unei tablete până la autoturismul din parcare, lacul de unghii poate fi folosit pentru a acoperi zgârieturile superficiale. Aplică un strat uniform și fin cu pensula în direcția zgârieturilor și vei reuși să le ascunzi.

Împiedică rugina

Dacă ai o perie de păr preferată cu mâner de metal sau mici recipiente prin bucătărie și baie care au început să ruginească, lacul de unghii te ajută să le restaurezi. Curăță mai întâi rugina cu substanțe speciale, cu o pilă fină sau cu șmirghel și vopsește cu lacul transparent zona în care apar de obicei petele ruginii.

Netezește micile obiecte din lemn

Dacă ai un pieptene din lemn sau o cutie de bijuterii tot din lemn care a început să se deterioreze, le poți vopsi cu lac transparent pentru a le da un finisaj deosebit și pentru a proteja lemnul.

credit foto: 123rf.com