Urmărește clipul nostru și vezi cât este de simplu să cureți cuptorul cu microunde sau tocătoarele din lemn folosind aceste trucuri cu lămâie.

Recomand lămâia nu doar pentru că miroase frumos, iar acidul citric dizolvă depunerile de grăsime, ci și pentru că ea distruge o bună parte din bacteriile care se dezvoltă în cuptor sau pe suprafața poroasă a tocătorului din lemn.

Pe de altă parte, lămâia este ecologică și nu provoacă alergii. Iar dacă folosești detergent pentru tocătorul de lemn, ține cont că acesta intră în fibra lemnului și apoi ajunge în mâncarea ta când tai carne sau legume.

Cum poți curăța cu lămâie cuptorul cu microunde și ustensilele din lemn

Stoarce o bucată de lămâie într-un bol cu apă și pune bolul în cuptorul cu microunde la temperatură maximă, timp de 3 minute. Aburii fierbinți vor înmuia mult mai bine decât detergentul grăsimea și petele de mâncare.

Dacă vrei să albești și să igienizezi tocătorul din lemn, folosește sare și lămâie! Se știe că sarea și acidul citric pot distruge peste 80% din bacteriile care se dezvoltă în textura lemnului. La final, clătește tocătorul cu apă fierbinte și nu va mai fi nevoie să folosești detergent. Grăsimea se dizolvă și petele dispar.

La fel de bine, tot cu lămâie și sare, poți curăța orice ustensile din lemn. Lingurile și spatulele din lemn sau făcălețul care se umple și el de grăsime de la diverse aluaturi dulci, tot cu aceste trucuri cu lămâie se curăță cel mai bine.

Curăță și igienizează mâinile

Lămâia este excelentă să îți cureți mâinile, după ce speli grăsimea sau după ce tai pește, ceapă sau usturoi. Niciodată nu vei face alergie la sucul de lămâie, așa cum poți să faci la detergenții de vase. Lămâia degresează grăsimea, lasă pielea curată și fină, fără să o usuce și te scapă de mirosu greu de ceapă sau de mâncare.

Iar dacă te-ai murdărit de pix, de rimel sau de ruj pe mâini, tot cu lămâie te cureți rapid, așa cum vezi și în clipul nostru.

imagine: Libertatea pentru femei