Principalele beneficii ale untului de cacao se numără îmbunătățirea calității pielii, a sistemului imunitar, a pădoabei capilare, semnelor de îmbătrânire, reduce inflamațiile.

Untul de cacao

Untul de cacao are numeroase aplicații în cosmetică, farmaceutică, dar și gastronomie. Este un tip de grăsime vegetală care se extrage din boabele de cacao.

Aromele puternice ale boabelor de cacao îi dau untului gusturi și arome incredibile.

Untul de cacao are puține calorii, dar îngrașă dacă este consumat în cantități mari. În unele părți ale lumii, untul este cunoscut și sub numele de ulei de theobroma.

Apre proprietăți nutritive și conține antioxidanți care reduc șansele de a râncezi. Deși poate fi găsit sub diferite forme, cea mai populară este și rămâne ciocolata.

Untul de cacao și beneficiile sale asupra frumuseții – Anti-aging

Antioxidanții ca acidul oleic, palmitic și stearic, fac ca untul să fie bun pentru piele și organism.

Acești acizi grasi ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

Prin reducerea stresului oxidativ, untul de cacao reduce semnele îmbătrânirii, precum ridurile și altele specifice vârstei.

Specialiștii au descoperit că untul poate ajuta la reducerea apariției cicatricilor pe piele și ajută la vindecare.

Untul de cacao și beneficiile sale asupra frumuseții – ajută părul

În afara aromei delicioase, untul de cacao ajută la hidratarea podoabei capilare, îmbunătățindu-i aspectul și oferindu-i rezistență.

Ajută la prevenirea apariției mătreții, oferă sănătate foliculilor de păr, reduc căderea părului și previn instalarea cheliei la bărbați, în special.

Untul de cacao și beneficiile sale asupra frumuseții – sănătatea pielii

Calitățile antioxidante ale untului au grijă, în primul rând, de semnele cauzate de vârstă, dar acționează și ca o barieră ce protejează pielea de agenții externi.

Antioxidanții și moleculele organice protejează pielea și de mediul înconjurător.

Îi oferă suplețe și hidratare prin calitățile sale benefice.

Untul de cacao și beneficiile sale asupra frumuseții – reduce inflamațiile

Acizii grași din compoziție și antioxidanții fac ca untul să fie o alegere excelentă pentru reducerea inflamațiilor la nivelul pielii.

Este eficient în cazuri de psoriazis, eczeme, iritații, mâncărimi sau alte tipuri de inflamații ale corpului.

Masarea cu unt de cacao a zonei ajută la ameliorarea simptomelor.

Pentru un plus de beneficii se poate combina tratamentul extern cu cel intern, prin consumarea de ciocolată bogată în cacao.

Astfel veți beneficia de protejarea sistemului cardiovascular, o imbunătățire a afecțiunilor inflamatorii.

De reținut este faptul că untul de cacao este bogat în grăsimi, iar consumul unei cantități prea mari poate încuraja surplusul de kilograme.

Acest lucru este valabil și în cazul altor uleiuri vegetale și grăsimi care, pe lângă beneficiile lor, pot ajuta și la îngrășare.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto