Când vine vorba despre îngrijirea pielii, untul de corp ocupă o categorie specială: intră imediat în piele, o hrănește și o răsfață cu arome delicioase.

Untul de cacao

Dacă optezi pentru varianta nerafinată, organică, îți vei încânta simțurile cu o aromă inconfundabilă de ciocolată. Însă beneficiile nu se opresc aici. Untul de cacao este bogat în grăsimi nesaturate Omega 3 și Omega 6, precum și în vitaminele A, E și K, importante pentru a avea o piele hidratată și catifelată, mai ales dacă te confrunți cu senzația neplăcută cauzată de uscarea excesivă a acesteia.

Anti-vergeturi

De vergeturi nu poți scăpa definitiv. Însă cu o îngrijire corespunzătoare a pielii, vei reuși să le estompezi în asemenea măsură, încât să scapi măcar de disconfortul estetic produs de acestea.

Catifelarea pielii – fie că vorbim de ten, fie că ne referim la pielea corpului – aduce cu sine și un evident efect anti-ageing. Astfel că, dacă te va întreba lumea care este secretul tinereții tale, vei ști la ce se referă. În plus, untul de cacao este eficient pentru îngrijirea zonelor mai ”aspre” ale corpului, precum pielea coatelor, a genunchilor sau a călcâielor.

Untul de cafea

Dacă ești, mai degrabă, o persoană a „cafelei“, îți poți începe dimineața nu cu o cafea, ci cu o porție generoasă de unt de cafea aplicat pe piele. Acesta este obținut prin hidrogenarea uleiului de cafea pur și păstrează aroma inconfundabilă a magicei licori.

Anti-roșeață

Asemenea untului de cacao, cel de cafea este extrem de util dacă ai de-a face cu o piele uscată, mai ales în această perioadă a anului. De asemenea, este benefic în calmarea iritațiilor și a zonelor roșiatice apărute pe piele, precum și în hrănirea pielii mature care își pierde treptat din fermitate. În plus, datorită conținutului natural de cafeină, untul de cafea ajută la stimularea circulației și la eliminarea grăsimilor. Dacă îți plac masajele de tonifiere a picioarelor, folosește cu încredere acest ingredient.

Copyright: olyaw / 123RF Stock Photo