Unde doarme câinele tău? Stăpânii care își lasă câinii să doarmă în patul lor nu fac decât să deruteze animalele de companie. Și nici pe cel mai bun fotoliu din sufragerie nu este bine să le faci culcușul.

Câinele de companie, crescut în apartament, trebuie să aibă căsuța lui, o cutie specială, un pat ales pe dimensiunile lui sau un coș încăpător.

Dresorii și medicii veterinari îi sfătuiesc pe toți cei care adoptă câini sau pisici să nu lase animalele să doarmă în același pat cu ei sau cu alți membrii ai familiei. Împărțirea patului ar putea accentua problemele de comportament care există deja, iar curățenia va lăsa de dorit. Dacă îl scoți la plimbare zilnic, nu este bine să doarmă câinele în pat cu tine, chiar dacă îi cureți labele zilnic sau să îi faci baie mai des.

Culcușul puiului de cățel, aproape de litieră

Când este foarte mic, câinele trebuie să aibă un culcuș moale și călduros, căptușit cu blană sintetică. Culcușul trebuie pus aproape de toaletă, adică de litiera pe care o folosește pe timpul nopții. Astfel, îi va fi mai ușor să ajungă la ea și să se întoarcă apoi în locul lui de dormit.

Unde doarme câinele: în aceeași cameră cu tine sau nu?

Este mai simplu să îl înveți de mic să aibă un loc al lui în casă, ferit și călduros, dar nu în dormitorul tău. Pe măsură ce crește, un câine poate deveni zgomotos noaptea. Poate să sforăie, poate să sufere de flatulență sau de incontinență urinară. Aceste probleme trebuie discutate cu medicul veterinar, de aceea culcușul unde doarme câine trebuie să fie în alt loc al casei, nu în camera ta.

Situații în care câinele devine agresiv

Mulți câini devin foarte atașați de locul lor de odihnă și îl apără mârâind, când cineva vrea să le ia păturica preferată sau perna. De aceea, este bine ca patrupedul să aibă propriul culcuș și să nu doarmă în pat cu stăpânii. Unii câini pot deveni agresivi dacă sunt treziți brusc, dacă stăpânul se rostogolește în somn peste ei sau dacă îl lovește din greșeală.

Cu atât mai puțin nu trebuie să doarmă câinele alături de copiii mici, mai ales dacă nu sunt supravegheați de părinți. În cazul în care câinele manifestă un comportament agresiv față de locul lui preferat, trebuie să iei legătura cu un dresor și să încerci să corectezi agresivitatea de la bun început.