Când animalul tău de companie, pisica sau câinele, doarme lângă tine, te simți mai relaxat, adormi mai ușor, ai un sentiment de confort și siguranță. Așa gândesc foarte multe persoane care își împart patul, ba chiar și perna cu animalele lor de companie.

Puțini stăpâni iau în considerare sfatul medicilor veterinari de a oferi animalelor un loc special pentru odihnă, eventual în altă cameră decât dormitorul. Dar iată ce spune poziția de somn a câinelui sau a pisicii tale, dacă vine să doarmă noaptea în pat cu tine.

Câinele care doarme în pat, la picioarele tale

Mulți ar spune că locul acesta arată faptul că micul patruped îți respectă spațiul și nu are curaj să doarmă undeva mai sus, aproape de mâinile sau de capul tău. Specialiștii în comportamentul canin susțin, însă, că este vorba de protecție. În felul acesta, câinele este pregătit să intervină, dacă simte ceva în neregulă și să te protejeze.

Pisica doarme lângă picioarele tale

Dacă obișnuiești să dormi într-o parte, cu picioarele îndoite, iar pisica doarme în spațiul cald și ocrotitor de la picioarele tale, ea îți arată că are deplină încredere în tine și că tu ești căpetenia casei. Se pare că este o poziție pe care o adoptă adesea pisoii și puii de căței, când dorm lângă stăpâni.

Micul animal doarme între picioarele tale

Mulți dintre noi dormim pe spate, cu picioarele desfăcute într-o stare de relaxare deplină. Dacă animalul vine și se încolăcește între picioarele tale, înseamnă că încearcă să se protejeze pe el de pericole. Animalele noastre au un auz foarte fin și noaptea ele percep tot felul de zgomote pe care noi le ignorăm.

Animalul doarme între tine și partenerul tău

Mai rar apar astfel de situații, dar ele există. Câinele sau pisica ta vin să doarmă între tine și partenerul tău, încercând să găsească un loc cât mai călduros și bine protejat. El vă arată cât de multă încredere are în voi doi și că are nevoie de amândoi. Nu este exclus să fie și puțin gelos și să încerce să ”fure” locul partenerului.

Pisica doarme pe perna ta

Se întâmplă mai rar ca un câine să încerce să adjudece perna stăpânei, dar pisicile încearcă acest lucru mai des și unele chiar reușesc. Dacă lași pisica să doarmă pe perna ta, înseamnă că îi ești subordonată, iar ea beneficiază de locul cel mai cald și moale. Aceasta chiar este o poziție de somn pe care trebuie să o descurajezi.

Câinele sau pisica se strecoară sub pătură

Toate animalele au nevoie de afecțiune, iar cele care sunt foarte atașate de stăpânii lor preferă să doarmă chiar sub pătură, lângă ei. Câinii, în mod deosebit, sunt foarte fericiți dacă prind un loc mai cald, sub pătură. Ei arată astfel o nevoie mai mare de atenție și afecțiune.

Pisica doarme aproape de capul tău

Dacă pisica ta este genul care se strecoară în pat și se apropie din ce în ce mai mult de capul tău, punându-se la somn pe umărul sau pe mâna ta, este o ”oportunistă”. Ea caută mai mult decât un loc cald. Ea încearcă să fie foarte aproape de pieptul tău, pentru a-ți auzi inima, ceea ce o liniștește și o ajută să doarmă profund.

Animalul tău de companie doarme în brațele tale

Unii stăpâni își învață cățeii de mici să doarmă în brațele lor, iar apoi nu știu cum să îi mai dezvețe. Este un obicei criticat de medicii veterinari. Cu timpul, poate deveni obositor și pentru tine. Câinele caută protecție și căldură și încearcă să îți rețină toată afecțiunea pentru el, chiar și când dormi. Nu îl încuraja să devină posesiv!