Înainte să pleci în vacanță, găsește câteva ascunzători ingenioase pentru obiectele de valoare. Dacă nu ai alarmă la ușă (și chiar dacă ai!), este bine să fii prevăzătoare pentru că ceea ce s-a furat, cu greu se mai recuperează. Și nu se știe niciodată când te calcă hoții, pentru că vecinii știu cine pleacă mai multe zile de acasă.

Bijuteriile de valoare, aparatura electronică scumpă de mici dimensiuni, laptopul, camera video și alte obiecte care te-au costat scump ar trebui ascunse în locuri bine alese în casă. Iată câteva propuneri care te pot inspira să găsești și tu ascunzători greu de detectat.

Unde poți ascunde obiectele de valoare de mici dimensiuni

Cărțile și borcanele nu mai sunt de multă vreme o ascunzătoare bună pentru bani, pentru bijuterii sau telefoane. Hoții aici caută mai întâi, dacă nu găsesc ceva de valoare la vedere. În schimb, poți cumpăra o casetă de bijuterii banală, cu fund dublu. La vedere lași bijuteriile ieftine și gablonțurile, iar în spațiul secret, bijuteriile de aur.

Coase un buzunar ascuns în haina cea mai ponosită pe care o ai în șifonier. Dacă fură haine, vor căuta ceva de firmă și ceva care arată nou. Nu se vor atinge de hainele uzate.

Pentru obiectele ceva mai mari cum ar fi telefoanele sau aparatul foto, montează o țeavă de scurgere falsă sub chiuveta de la bucătărie. Puțini se vor gândi să caute ceva de preț în masca de la chiuvetă.

Pune o găleată nouă acolo unde ții de obicei gunoiul. Pe fundul găleții pune obiectele de valoare mici, învelite în pungi. Deasupra pune ambalaje, cartoane și cutii, care nu vor mirosi urât până te întorci acasă. Eventual, presară niște făină și pământ de flori, ca să nu fie tentați hoții să caute printre ambalaje. 

Ascunzători ingenioase pentru televizoare și laptop-uri

O pernă veche, plină cu fulgi sau lână, poate fi ascunzătoarea potrivită pentru laptop sau tabletă, dacă nu le iei cu tine când pleci de acasă. Pentru televizoarele plate, de asemenea lenjeria de pat este o soluție. Le împachetezi într-o pilotă veche și pui deasupra mai multe cearșafuri, perne și lenjerii. Puțin probabil să aibă hoții timp să caute în teancul de cearșafuri.